Lezing prof. Cees den Heyer in Hilvarenbeek

woensdag 26 december 2018

Onze zustergemeente Hilvarenbeek organiseert op woensdag 16 januari om 19.30 uur de jaarlijkse Open Huis-lezing. Gastspreker is Prof. Cees den Heyer. Hij spreekt over het thema ‘Jezus, een mens onder de mensen’.

Deze lezing is gebaseerd op het boek ‘Jezus, een mensenleven’. Dit boek is het reisverslag van een persoonlijke zoektocht. In de loop der jaren heeft Cees den Heyer zich in verschillende publicaties beziggehouden met vragen over de betekenis van het leven en sterven van Jezus. Daarbij is duidelijk geworden dat zijn visie op de man uit Nazareth gaandeweg fundamenteel is veranderd.

Cees den Heyer (1942) was hoogleraar Nieuwe Testament en Bijbelse Theologie aan de Theologische Universiteit Kampen en docent aan het Doopsgezind Seminarium in Amsterdam.

Alle gegevens op een rijtje
Datum: woensdag 16 januari 2019
Plaats: Open Huis van de Protestantse gemeente Hilvarenbeek 
Vrijthof 21a, 5081CB Hilvarenbeek
Tijd: 19.30 uur (inloop vanaf 19.00 uur)

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte!

‘De kerk, een plek waar hemel en aarde elkaar raken…’ wordt er aan het begin van de dienst gezegd. Het gebeurt vaak dat in de dienst onder woorden gebracht wordt wat je voelt, en zelf niet zeggen kan. God’s woord is krachtig en het overkomt me vaak dat ik ineens aangesproken word door wat er gezegd wordt, zonder dat ik er echt naar op zoek ben.

Amy Hoogeland