Nieuwe Alphacursus start 21 januari

woensdag 02 januari 2019

Op maandag 21 januari start om 18.30 uur een nieuwe Alphacursus in de pastorie van de Sint Jozefparochie, Kerkstraat 95A. De cursus is oecumenisch en verbindend, samen vormgegeven door mensen met Katholieke en Protestantse achtergrond.

De cursus wordt vaak als een reis omschreven: je begint eraan, vaak zonder precies te weten wat je te wachten staat en niet zelden ook met een bepaalde terughoudendheid of schroom. Gaandeweg ontdek je van alles: over jezelf, over God, over je medereizigers. Je vindt antwoorden op levensvragen, maar er blijven ook vragen onbeantwoord. Je ontdekt hoe je in je geloof staat, hoe je relatie is met God. En zoals tijdens elke reis neem je dingen mee, stop je ze in je rugzak en ga je daarmee verder. En zo merk je tijdens deze reis dat je groeit.

Samen eten

Elke avond beginnen we met een gezamenlijke avondmaaltijd. Daarna begint het thematische gedeelte. Het thema van de avond wordt kort ingeleid en daarna gaan we in kleine groepen hierover verder in gesprek. Het gaat om geloven, bidden en Bijbel lezen, om Jezus, Zijn dood en opstanding, om de Heilige Geest, om genezing, om kerk zijn, en nog veel meer.

Doe je mee?

Meld je dan aan bij Henk van der Linden of Judith Ooms. Aanmelden kan ook via alpha-cursus.nl. Geef bij ‘Vind een Alpha bij jou in de buurt’ Oisterwijk in, en verstuur het contactformulier. Op deze site vind je ook meer informatie over de cursus.

Sinds wij in Berkel-Enschot wonen (al weer 18 jaar) voelen wij ons als gezin thuis in het kleine Protestantse kerkje aan de Kerkstraat in Oisterwijk. Van huis uit zijn wij “meelevend” zoals dat heet. Daardoor draaiden we ook sneller dan verwacht mee in de vele activiteiten en werkzaamheden van de kerk.

Evert Niemeijer