Oisterwijk haalt landelijke pers met thema ‘Joodse wortels’

dinsdag 02 juli 2019

Het afgelopen seizoen stonden we in onze gemeente stil bij de joodse wortels van het christendom. Dit jaarthema werd op Witte Donderdag afgesloten met een Sedermaaltijd in de kerk. Tijdens deze maaltijd was er ook een verslaggever van de landelijke Protestantse kerk te gast. Hij maakte een prachtige reportage voor de website van de Protestantse kerk. Ook verscheen er een artikel in Magazine Protestantse Kerk.

Lees het artikel ‘Aandacht voor joodse roots zet Protestantse Gemeente Oisterwijk aan het denken

Dankbaar ben ik Dominee Radstake en vooral Annette van Cappellen voor de wijze dat zij mijn overleden vrouw tijdens haar ziek zijn geestelijke steun hebben verleend. Enkele uren voor haar overlijden heb ik een gedicht (gebed) aan haar voorgelezen over de zorgzame en liefhebbende handen die God worden overgenomen. Dit gedicht heeft Annet een dag eerder ook aan haar voorgelezen.

Harm Detz