Oisterwijk haalt landelijke pers met thema ‘Joodse wortels’

dinsdag 02 juli 2019

Het afgelopen seizoen stonden we in onze gemeente stil bij de joodse wortels van het christendom. Dit jaarthema werd op Witte Donderdag afgesloten met een Sedermaaltijd in de kerk. Tijdens deze maaltijd was er ook een verslaggever van de landelijke Protestantse kerk te gast. Hij maakte een prachtige reportage voor de website van de Protestantse kerk. Ook verscheen er een artikel in Magazine Protestantse Kerk.

Lees het artikel ‘Aandacht voor joodse roots zet Protestantse Gemeente Oisterwijk aan het denken

Als Diaken heb je een belangrijke rol binnen de gemeente. Zeker in een tijd waarin onrecht, geweld en armoede hoogtij vieren. Zelf ben ik als Diaken meer een doener en vind het fijn als ik daadwerkelijk iets kan betekenen voor iemand die het nodig heeft. Omzien naar elkaar is daarbij een basisvoorwaarde. Niet alleen binnen onze eigen gemeente maar ook daarbuiten, landelijk én wereldwijd.

Jantsje Bakkeren