Leren over geloof

donderdag 07 november 2019

Op vier zondagen organiseert onze predikant een basiscatechese voor kinderen van 10 tot 14 jaar. Ze maken dan kennis met de Bijbel en met wat er in de kerk gebeurt.

De methode die wordt gebruikt heet Basics. Basics behandelt hoofdthema’s uit het Christelijk geloof op een manier die kinderen uit de hoogste groepen van de basisschool en de eerste klassen van de middelbare school aanspreekt.

Leergierig
Kinderen in de leeftijdsgroep van 10-14 jaar zijn meestal erg leergierig, ook als het gaat om geloven en de kerk. Basics sluit aan bij die natuurlijke ontwikkeling.

Wanneer?
Op de zondagen 17 november, 5 januari, 29 maart en 7 juni. We beginnen dan om 10.15 uur in de kerk en gaan tegelijk met de kinderen van de kindernevendienst naar onze eigen ruimte.

Aanmelden of eerst nog vragen?
Neem contact op met ds. Winanda de Vroe: wdevroe@pkn-oisterwijk.nl.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte!

Als Diaken heb je een belangrijke rol binnen de gemeente. Zeker in een tijd waarin onrecht, geweld en armoede hoogtij vieren. Zelf ben ik als Diaken meer een doener en vind het fijn als ik daadwerkelijk iets kan betekenen voor iemand die het nodig heeft. Omzien naar elkaar is daarbij een basisvoorwaarde. Niet alleen binnen onze eigen gemeente maar ook daarbuiten, landelijk én wereldwijd.

Jantsje Bakkeren