Leren over geloof

donderdag 07 november 2019

Op vier zondagen organiseert onze predikant een basiscatechese voor kinderen van 10 tot 14 jaar. Ze maken dan kennis met de Bijbel en met wat er in de kerk gebeurt.

De methode die wordt gebruikt heet Basics. Basics behandelt hoofdthema’s uit het Christelijk geloof op een manier die kinderen uit de hoogste groepen van de basisschool en de eerste klassen van de middelbare school aanspreekt.

Leergierig
Kinderen in de leeftijdsgroep van 10-14 jaar zijn meestal erg leergierig, ook als het gaat om geloven en de kerk. Basics sluit aan bij die natuurlijke ontwikkeling.

Wanneer?
Op de zondagen 17 november, 5 januari, 29 maart en 7 juni. We beginnen dan om 10.15 uur in de kerk en gaan tegelijk met de kinderen van de kindernevendienst naar onze eigen ruimte.

Aanmelden of eerst nog vragen?
Neem contact op met ds. Winanda de Vroe: wdevroe@pkn-oisterwijk.nl.

Een van de belangrijkste dagen uit je leven, naast dat je voor de wet natuurlijk in het gemeentehuis trouwt, de huwelijksinzegening in de kerk. Ik ben opgevoed in een hervormd gezin en ben grootgebracht met het geloof. Onze kinderen zijn beide in deze kerk door Hester gedoopt. Een hele fijne dienst die van het begin tot het eind door iedereen goed ontvangen is. Heel begrijpend en passend bij ons gezin en onze geloofssituatie.

Marit Mannaerts