Online viering 75 jaar Vrijheid

donderdag 30 april 2020

Het is dit jaar 75 jaar geleden dat Nederland werd bevrijd. Op zondag 3 mei is er een speciale online viering op onze website, waarin we stilstaan bij die 75 jaar vrijheid. Voorganger in deze viering is ds. Winanda de Vroe. De viering is op zondag vanaf 10 uur te zien op onze website. 

Door de coronacrisis kunnen we niet naar herdenkingsbijeenkomsten en bevrijdingsfestivals. Om thuis toch stil te staan bij de oorlogsslachtoffers en Bevrijdingsdag, doet het Centraal Joods Overleg de oproep om een speciale 4/5 mei poster voor het raam te hangen. De Raad van Kerken ondersteunt deze oproep. De poster staat op 30 april in alle dagbladen, behalve in de NRC: die plaatst de poster op 2 mei. Iedereen kan de poster voor het raam hangen, waardoor je laat zien de oorlogsslachtoffers te gedenken en 75 jaar vrijheid te vieren. 

Geen krant? Download dan hier de poster.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte!

Dankbaar ben ik onze predikant en vooral de kerkelijk werker voor de manier waarop zij mijn overleden vrouw tijdens haar ziek zijn geestelijke steun hebben verleend. Enkele uren voor haar overlijden heb ik een gedicht (gebed) aan haar voorgelezen over de zorgzame en liefhebbende handen die God worden overgenomen. Dit gedicht heeft de kerkelijk werker een dag eerder ook aan haar voorgelezen.

Harm Detz