Zonnebloemwedstrijd voor de kinderen

woensdag 13 mei 2020

Deze week bezorgden ds. Winanda de Vroe en jeugdouderling Dorien Kleine Rammelkamp bij alle kinderen van de kindernevendienst en Club 412 een potje met net opgekweekte zonnebloemen. Het idee komt van Ton Groenewegen, die de zonnebloemen ook ter beschikking heeft gesteld.

Alle kinderen kunnen meedoen aan de zonnebloemwedstrijd. Op 1 juni, 1 juli, 1 augustus en 1 september sturen ze een foto met de lengte van de zonnebloem op. Wie op 1 september de hoogste zonnebloem heeft, is de winnaar.

Kleurplaat

Bij de zonnebloemen zit ook een kleurplaat van de zonnebloemen van Vincent van Gogh. De kinderen is gevraagd of ze die in willen kleuren en bij een ouder iemand willen bezorgen.

Waarom zonnebloemen?

In de Bijbel vind je deze mooie woorden: ‘Vanwaar de zon opgaat tot waar zij ondergaat, zij geloofd de naam van de Heer’ (Psalm 113: 3). Een zonnebloem volgt de zon, elke dag weer. ’s Morgens kijkt zij naar het oosten. De hele dag blijft zij op de zon gericht en draait zij mee. ’s Avonds kijkt zij naar het westen. Zo groeit en bloeit zij tot eer van God en de mensen!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte!

‘De kerk, een plek waar hemel en aarde elkaar raken…’ wordt er aan het begin van de dienst gezegd. Het gebeurt vaak dat in de dienst onder woorden gebracht wordt wat je voelt, en zelf niet zeggen kan. God’s woord is krachtig en het overkomt me vaak dat ik ineens aangesproken word door wat er gezegd wordt, zonder dat ik er echt naar op zoek ben.

Amy Hoogeland