Terugblik op de regenboogviering

zondag 11 oktober 2020

Op 11 oktober was het coming out dag en vierden wij een regenboogviering. Jammer genoeg was er een technische storing. Daardoor kon de viering niet live worden uitgezonden. Ook was het niet mogelijk een opname te maken. Vandaar hier een korte terugblik.

De regenboogvlag hing uit en op de liturgietafel stonden regenboogkaarsen.

Met de kinderen keken we naar het liedje ‘Regenboog’ van K3:

Zit je op Facebook, dan kun je daar de preek nog terugkijken. Ga daarvoor naar de pagina van PKN Oisterwijk.

Na de preek beluisterden we een prachtig lied van Gerard van Maasakkers, ‘Hedde efkes, lieven Heer’:

Na de dienst scheen de zon en konden we met elkaar buiten koffie drinken. Ook waren er feestelijke regenboogcakejes. We kijken terug op een mooie dienst!

Een van de belangrijkste dagen uit je leven, naast dat je voor de wet natuurlijk in het gemeentehuis trouwt, de huwelijksinzegening in de kerk. Ik ben opgevoed in een hervormd gezin en ben grootgebracht met het geloof. Onze kinderen zijn beide in deze kerk door Hester gedoopt. Een hele fijne dienst die van het begin tot het eind door iedereen goed ontvangen is. Heel begrijpend en passend bij ons gezin en onze geloofssituatie.

Marit Mannaerts