Collecte voor opvang vluchtelingen

donderdag 04 maart 2021

De collecte op de 3e zondag van de 40-dagentijd sluit aan op thema van deze zondag: de vreemdelingen onderdak bieden. 

Er zijn zóveel mensen die wachten op een beetje barmhartigheid, op een daad van goedheid. Jezus laat ons zien wat barmhartigheid is: de hongerigen eten, de dorstigen drinken geven, de naakten kleden, de vreemdelingen onderdak bieden, de zieken verzorgen, de gevangenen bezoeken en de doden begraven. Deze 3e zondag, 7 maart, collecteren we voor eigen diaconie: opvang van vluchtelingen in ons diaconiehuisje.

Speerpunt Diaconie
Al jaren is het opvangen van vluchtelingen of andere mensen die in nood zijn een speerpunt van de diaconie. Waar we voorheen langdurige opvang verzorgden, zijn we 6 jaar geleden overgegaan op kortdurende opvang van vooral vluchtelingen die hier in Nederland tussen wal en schip vallen voor wat betreft het verkrijgen of aanvragen van asiel.

Rustmoment is belangrijk
In samenwerking met Vluchtelingenwerk Tilburg kunnen we mensen die anders op straat belanden onderdak bieden. Vooral het gevoel van veiligheid en het bieden van een rustmoment in hun leven is belangrijk. Op deze manier hopen we zoveel mogelijk vluchtelingen te kunnen helpen. Een mooi concreet voorbeeld van het uitvoeren van dit werk van barmhartigheid.

Grote uitgavepost
Je snapt wel dat dit ook een grote uitgavepost is op de begroting van de diaconie. Met jouw bijdrage aan deze collecte steun je de diaconie om dit belangrijke werk de komende jaren nog te kunnen blijven doen. Maak je gift dus over op  NL02RABO 0373 7362 66 t.n.v. Diaconie Protestantse Gemeente Oisterwijk o.v.v. Opvang vluchtelingen diaconiehuisje

Help je  mee om deze collecte tot een succes te maken? Hartelijk dank!

De diaconie

Gebed
God wij vragen u:
Vind hen die verloren lopen,
Die, gescheiden van wie ze houden,
Over grenzen moeten gaan,
Uit hun land en weg van hun geboortegrond
Die niet meer weten waarheen.
Vind hen, God,
Gij die altijd hen die verloren raakt zoekt
En beschermt zoals een kloek haar kuikens.

God wij vragen u:
Laat hen die onder ons wonen,
Die zich vreemde voelen, ontworteld,
Een eigen woonplaats vinden,
Waar hun geschiedenis wordt gerespecteerd
Hun vaardigheden worden erkend
Zodat ze zonder vrees kunnen leven.
Laat ons, God, hun nieuwe thuis zijn
Open ons hart voor hen.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte!

‘De kerk, een plek waar hemel en aarde elkaar raken…’ wordt er aan het begin van de dienst gezegd. Het gebeurt vaak dat in de dienst onder woorden gebracht wordt wat je voelt, en zelf niet zeggen kan. God’s woord is krachtig en het overkomt me vaak dat ik ineens aangesproken word door wat er gezegd wordt, zonder dat ik er echt naar op zoek ben.

Amy Hoogeland