Na Pinksteren weer diensten met 30 mensen

donderdag 29 april 2021

De kerkenraad heeft besloten (uiteraard met een slag om de arm) dat we vanaf Pinksteren als kerk weer een beetje ‘open’ gaan. Met Pinksteren is er een feestelijke viering in het Natuurtheater. Een prachtige dag om elkaar weer te ontmoeten.

Vanaf 30 mei houden we weer kerkdiensten met maximaal 30 bezoekers. De landelijke kerk heeft bekend gemaakt dat het sinds 28 april mogelijk is om kerkdiensten te houden met 30 kerkgangers. Als kerkenraad vinden we dat een beetje vroeg. Eind mei zal de druk op de ziekenhuizen hopelijk zijn afgenomen en zijn er meer mensen gevaccineerd.

Carrouseldienst
Vandaar het besluit om vanaf 30 mei weer met een kleine groep in de kerk te vieren. Dat is ook de eerste carrouseldienst. Een mooi moment dus om als Samenwerkende Gemeentes weer op weg te gaan.

Het Natuurtheater, een prachtige plek om elkaar met Pinksteren weer te ontmoeten.

Dankbaar ben ik onze predikant en vooral de kerkelijk werker voor de manier waarop zij mijn overleden vrouw tijdens haar ziek zijn geestelijke steun hebben verleend. Enkele uren voor haar overlijden heb ik een gedicht (gebed) aan haar voorgelezen over de zorgzame en liefhebbende handen die God worden overgenomen. Dit gedicht heeft de kerkelijk werker een dag eerder ook aan haar voorgelezen.

Harm Detz