Eerste Thema in de Tent-ontmoeting succes

donderdag 03 juni 2021

Dinsdagmiddag 1 juni was de eerste ontmoeting in de tent. Kees Welmers heeft ons verteld over de Struikelstenen in Oisterwijk. Hij vertelde over het ontstaan van de Struikelstenen en hoe de Duitse kunstenaar Gunter Demnig hiertoe is gekomen.

Verder nam hij ons mee in de levensgebeurtenissen van de mensen waarvoor de Struikelstenen zijn geplaatst. Het was een aangename middag. Bekijk hier de foto’s van de bijeenkomst.

Volgende ontmoeting: 11 juni 18.00 uur
Gelukkig komen er nog meer gelegenheden om elkaar te ontmoeten in de TENT, bij een inspirerend THEMA. De eerstvolgende keer is vrijdag 11 juni van 18.00 tot 19.30 uur. Ingeborg Schröder (de partner van Kees Welmers) komt vertellen over het ontstaan van en haar bijdrage aan de stichting ‘Wings of support’. Dit is een onafhankelijk, particulier initiatief van medewerkers van de KLM-groep. Zij helpen kinderen op de bestemmingen waar deze maatschappij op vliegt door onderwijs, opvang en medische hulp te faciliteren.

Meld je aan
Deze ontmoeting vindt plaats aan het begin van de avond. Daarom serveren we tijdens deze bijeenkomst soep met brood. Er zijn nog plaatsen vrij, dus meld je aan voor een bijzonder verhaal en mooie ontmoetingen. 

Hierna volgen nog

  • Dinsdagochtend 15 juni van 10.30-12.00 uur (koffie/thee met iets lekkers
    Thema: ‘Nooit te oud om te leren’ met Lianne van der Wel (er zijn nog 2 plaatsen)
  • Dinsdagmiddag 22 juni van 15.00-16.30 uur (thee/koffie met iets lekkers)
    Thema: Ivon Withaar geeft antwoord op de vraag ‘Vertel eens iets over je werk?’
  • Vrijdagmiddag 25 juni van 16.00-17.30 uur (thee/koffie met iets lekkers)
    Thema: ‘Hoe ver gaan we?’ Jan Marcelis neemt ons mee in de wereld van de kunstmatige fertilisatie

Kom je ook? Meld je aan!
Bel naar Ivon Withaar: 013-2034725 of stuur een mail naar omziennaarelkaar@pkn-oisterwijk.nl en zet daarin welke datum je voorkeur heeft, met hoeveel personen je komt, en voor de zekerheid een telefoonnummer voor als we op het laatste moment contact met je moeten opnemen. We vragen een vrijwillige bijdrage voor de gemaakte kosten.

We rekenen op gezellige ontmoetingen en inspirerende bijeenkomsten! 

Winanda de Vroe, Ivon Withaar en Lianne van der Wel.

 

 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte!

Als Diaken heb je een belangrijke rol binnen de gemeente. Zeker in een tijd waarin onrecht, geweld en armoede hoogtij vieren. Zelf ben ik als Diaken meer een doener en vind het fijn als ik daadwerkelijk iets kan betekenen voor iemand die het nodig heeft. Omzien naar elkaar is daarbij een basisvoorwaarde. Niet alleen binnen onze eigen gemeente maar ook daarbuiten, landelijk én wereldwijd.

Jantsje Bakkeren