Thema in de Tent over ‘Wings of Support’

woensdag 16 juni 2021

De Thema in de Tent-ontmoetingen op de binnenplaats van de kerk worden goed bezocht en gewaardeerd. In iedere ontmoeting van ongeveer anderhalf uur komt een thema aan bod. Zo kwam Ingeborg Schröder op 11 juni vertellen over Wings of Support. 

Wings of Support is een initiatief van medewerkers van de KLM (en dochtermaatschappijen). Het initiatief ontstond toen een piloot op een verre bestemming in zijn hotel zat. Hij keek vanuit zijn hotelkamer uit op de sloppenwijken en dacht: hier klopt iets niet. Zijn ervaring betekende het begin van Wings of Support

Kinderen helpen
De organisatie helpt kinderen op de bestemmingen waar KLM op vliegt. Bijvoorbeeld met het faciliteren van onderwijs, opvang en medische hulp. Zo kan Wings of Support zorgen voor een duurzame verbetering van de kwaliteit van het leven van kinderen.

Oppashuis in Suriname
Het gaat meestal om kleinschalige projecten die door mensen in de landen zelf op touw worden gezet. Bijvoorbeeld: een oppashuis in Suriname wil kinderen veilig buiten laten spelen. Wings Of Support is gevraagd om een hek om de tuin te plaatsten. Ook zijn er ventilatoren nodig. 

Spelen met kinderen
Piloten en cabinepersoneel doen veel zelf. Ze nemen spullen mee als ze naar de bestemming vliegen of gaan ook echt helpen. Zo vertelde Ingeborg, tot voor kort stewardess bij KLM, hoe ze na aankomst in een Afrikaans land vaak naar een weeshuis ging om daar met kinderen te spelen of de fles te geven. 

Kom ook naar een thema-ontmoeting
De 12 aanwezigen luisterden met veel plezier naar de enthousiaste verhalen van Ingeborg. Heb je ook zin om naar mooie verhalen te luisteren en er over door te praten? Kom dan naar één van volgende ontmoetingen:

  • dinsdag 22 juni van 15:00 – 16:30. Thema: Ivon Withaar geeft antwoord op de vraag ‘Vertel eens iets over je werk?’
  • vrijdag 25 juni van 16:00 – 17.30 uur. Thema: Hoe ver gaan we? Jan Marcelis neemt ons mee in de wereld van de kunstmatige fertilisatie.

Meld je aan door een mail te sturen naar omziennaarelkaar@pkn-oisterwijk.nl of bel naar Ivon Withaar: 013-2034725. 

> Lees hier meer over Wings of Support

> Bekijk hier de foto’s van de Thema in de Tent-ontmoetingen

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte!

Een van de belangrijkste dagen uit je leven, naast dat je voor de wet natuurlijk in het gemeentehuis trouwt, de huwelijksinzegening in de kerk. Ik ben opgevoed in een hervormd gezin en ben grootgebracht met het geloof. Onze kinderen zijn beide in deze kerk gedoopt. Een hele fijne dienst die van het begin tot het eind door iedereen goed ontvangen is. Heel begrijpend en passend bij ons gezin en onze geloofssituatie.

Marit Mannaerts