Scheppingswandeling op vrijdag 1 oktober

zaterdag 25 september 2021

Een mooie wandeling waarin Marjolein Tiemens (groengeloven.com) ons meeneemt in het scheppingsverhaal!

“Het collectieve scheppingsverhaal is van grote betekenis, omdat het hét meest fantastische, meest waanzinnige en meest ontzagwekkende verhaal is dat een mens zich kan voorstellen: vanuit een oerknal, een oneindig hete, oneindige hevige ontlading van energie heeft het hele universum zich ontwikkeld tot zijn huidige complexiteit, verscheidenheid, omvang en ouderdom. Alles wat bestaat heeft een gemeenschappelijke geschiedenis en is daarom in meer of mindere mate verwant met elkaar. We zijn één met alles door onze oorsprong, maar de ontwikkeling, de evolutie, heeft voor een oneindige verscheidenheid aan diversiteit gezorgd. Deze verbondenheid heeft ook consequenties voor onze relatie met de Aarde, hoe we met haar en al onze medeschepselen omgaan. We weten dat de invloed van de mens op het milieu enorm groot is, groter dan van welk ander organisme dan ook. En dat, terwijl we in de aardgeschiedenis nog maar net komen kijken.”

Tijdens de wandeling (2 tot 3 km lang) vertelt Marjolein het verhaal van oerknal tot het verschijnen van de mens. De wandeling duurt ruim 2 uur.

Wanneer: Vrijdag 1 oktober van 14.00 -16.30 uur.

Wie wil kan daarna een drankje doen op het terras van Groot Speijck.

Waar: Verzamelen bij Groot Speijck, Van Tienhovenlaan 4 in Oisterwijk.

Opgeven: bij Winanda de Vroe, wdevroe@pkn-oisterwijk.nl of 013-5282175

Reacties van deelnemers:

“Het is zo’n overweldigend gevoel deel te zijn van dit ontzagwekkende verhaal. Te zijn opgenomen in de onvoorstelbare tijd en ruimte.”

“Fantastisch toch. Een geloofsgesprek midden in het bos, over hoe wij als mensen leven naar aanleiding van de zuurstofcrisis, waardoor er een massale extinctie van bacteriën plaats vond.”

 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte!

‘De kerk, een plek waar hemel en aarde elkaar raken…’ wordt er aan het begin van de dienst gezegd. Het gebeurt vaak dat in de dienst onder woorden gebracht wordt wat je voelt, en zelf niet zeggen kan. God’s woord is krachtig en het overkomt me vaak dat ik ineens aangesproken word door wat er gezegd wordt, zonder dat ik er echt naar op zoek ben.

Amy Hoogeland