Collecte voor Moldavië

woensdag 24 augustus 2022

Op zondag 28 augustus collecteren we in de dienst voor Bethania in Moldavië, ons project van Kerk in Actie. De ouderen en kinderen daar blijven (financiële) hulp nodig hebben.

In het dagcentrum van Bethania worden kinderen ondersteund bij het maken van hun huiswerk, ze krijgen hier een maaltijd en de mogelijkheid voor psychosociale hulp. Er zijn dagelijks sport- en buitenactiviteiten en elke maand worden de verjaardagen van de kinderen gevierd. Hiermee wil Bethania voorkomen dat de emotionele, fysieke en sociale groei van kinderen in gevaar wordt gebracht.

Kwetsbare ouderen

Vanuit haar dagcentrum voorziet Bethania de meest kwetsbare ouderen in de dorpen Tintareni en Bulboaca van thuiszorg en een warme maaltijd. Deze ouderen zijn vanwege hun lage pensioen niet in staat om financieel rond te komen. Met deze collecte steun je het werelddiaconale werk van Bethania. Van harte aanbevolen!

Nieuw project

Dit is overigens het laatste jaar dat we als samenwerkende gemeentes Hilvarenbeek, Oisterwijk en Tilburg Bethania steunen. In september/oktober kun je kiezen voor een nieuw project. Je hoort hier binnenkort meer over.

Hans Zaaijer, Jan Marcelis, Jantsje Bakkeren en Marieke Traksel

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte!

Vanaf september 1973 wonen wij in Loon op Zand, dat kerkelijk bij Tilburg hoort, maar ik vind het fijn in onze kerk en blijf hier komen. Sinds 1992  bezoeken  vluchtelingen uit het AZC  onze kerk. Sommigen zijn bij ons gedoopt of hebben belijdenis gedaan en zijn intussen lid van onze gemeente. Samen iets drinken na de viering in de kerk vind ik fijn. Even bijpraten en er voor elkaar zijn !

Sjouk Boekhoud – Bijlsma