Startzondag: Aan Tafel!

zondag 04 september 2022

Op 11 september is het weer Startzondag! We vieren dat het kerkelijk seizoen weer van start gaat. Het jaarthema is: ‘Aan Tafel!’. Wat past er dan beter om deze zondag ook samen aan tafel te gaan en gezellig samen te lunchen.

De startzondag is ook een familieviering, waarbij we ons op verschillende manieren verdiepen in de Bruiloft te Kana. Ook is er aandacht voor Frederique en Jens die de overstap maken van de kinderkerk naar de Jeugdkerk. Én we staan stil bij onze vele vrijwilligers zonder wie we geen kerk zouden kunnen zijn.

Samen lunchen

We sluiten de viering af met een gezamenlijke lunch waarbij iedereen wat meeneemt. Dus fijn als je iets lekkers meebrengt: broodjes, een salade, groentespiesjes, of wat je maar kunt verzinnen. Voor drinken wordt gezorgd. Zo kunnen we allemaal samen aan tafel!

Lunch tijdens een vorige startzondag.

‘De kerk, een plek waar hemel en aarde elkaar raken…’ wordt er aan het begin van de dienst gezegd. Het gebeurt vaak dat in de dienst onder woorden gebracht wordt wat je voelt, en zelf niet zeggen kan. God’s woord is krachtig en het overkomt me vaak dat ik ineens aangesproken word door wat er gezegd wordt, zonder dat ik er echt naar op zoek ben.

Amy Hoogeland