Stemmen voor een nieuw Kerk in Actie-project

donderdag 15 september 2022

Aan het eind van dit jaar loopt de steun voor het Kerk in Actieproject Bethania in Moldavië af. We gaan een nieuw goed doel steunen, en alle gemeenteleden mogen een stem uitbrengen op het doel dat ze het meeste aanspreekt. 

Kerk in Actie heeft het beleid gewijzigd. We kiezen niet meer uit projecten maar uit zeven focuslanden: Indonesië, Bangladesh, Moldavië, Colombia Libanon, Rwanda en Ghana. Per land steunt Kerk in Actie drie à vier projecten. Voorbeelden van projecten zijn: vluchtelingenwerk, tegengaan van kinderarbeid, landbouwondersteuning of diaconale steun.

Kies uit drie landen

De samenwerkende gemeentes Hilvarenbeek, Tilburg en Oisterwijk hebben samen met Kerk in Actie drie landen uitgekozen: Rwanda, Colombia en Libanon. We  hebben voor deze landen gekozen omdat er voldoende informatie beschikbaar is over deze landen en haar projecten. De informatievoorziening voor de andere focuslanden staat nog in de kinderschoenen. Je kunt tot 15 oktober je voorkeur voor een land doorgeven.

Vragen?

Tijdens de dienst van 18 september krijg je meer informatie over deze landen en het stemmen. Je kunt dan ook vragen stellen en een stem uitbrengen.

Hoe stem je?

Je kunt tot 15 oktober je stem voor je voorkeursland mailen naar zwo-oisterwijk@hotmail.com. Je kunt ook een stembriefje invullen en in de doos in de hal van de kerk stoppen.

Klik op de eerste dia hieronder om de presentatie van zondag 18 september te openen:

Hans Zaaijer, Jantsje Bakkeren, Jan Marcelis en Marieke Traksel

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte!

In de kerk vind ik inspiratie om over essentiële zaken in het leven na te denken, zoals door welke waarden wij mensen aangestuurd worden in ons gedrag. Ik stel het op prijs om fijne mensen te ontmoeten in de kerk. In andere organisaties, zoals bedrijven, is dat wel eens heel anders. Ik zou het leuk vinden om eens te analyseren hoe we als kerk nog meer jonge mensen kunnen bereiken, bijvoorbeeld via andere manieren van communicatie.

Rienk Lammers