Samenwerking met Hilvarenbeek

donderdag 17 november 2022

Tijdens de gemeenteavond van 1 november heeft de kerkenraad verteld over de samenwerking met de Protestantse gemeente Hilvarenbeek. Deze samenwerking is nodig omdat we als krimpende gemeentes voorbereid moeten zijn op een mogelijk moment dat we het in ons eentje niet meer redden. Afgelopen dinsdag hebben de kerkenraden van Oisterwijk en Hilvarenbeek gezamenlijk vergaderd.

Belangrijkste onderwerp van gesprek was het ‘Samenwerkingsorgaan’. Dit is een vertegenwoordiging vanuit beide kerkenraden met als opdracht om te onderzoeken wat er moet gebeuren als we de twee kerkenraden in de nabije of verre toekomst ‘in elkaar moeten schuiven’. Ook geeft het orgaan advies over onderwerpen die we nu al gezamenlijk zouden kunnen oppakken.

Vierplekken
Het samenwerkingsorgaan staat niet boven de kerkenraden, maar er tussen. Het orgaan neemt dus geen besluiten, maar adviseert de kerkenraden. Overigens is het nadrukkelijk de bedoeling dat de beide vierplekken zo lang mogelijk behouden blijven.

Wie zitten erin?
Vanuit onze kerkenraad zitten in het samenwerkingsorgaan: Floortje Weug-Verhoek, Janstje Bakkeren en Jan Kos. Vanuit de kerkenraad van Hilvarenbeek zijn dat Hieke Koostra, Digna Cusell en Hans Brombacher.

> Zie ook: Terugblik op de gemeenteavond

Als Diaken heb je een belangrijke rol binnen de gemeente. Zeker in een tijd waarin onrecht, geweld en armoede hoogtij vieren. Zelf ben ik als Diaken meer een doener en vind het fijn als ik daadwerkelijk iets kan betekenen voor iemand die het nodig heeft. Omzien naar elkaar is daarbij een basisvoorwaarde. Niet alleen binnen onze eigen gemeente maar ook daarbuiten, landelijk én wereldwijd.

Jantsje Bakkeren