Collecte 19 maart voor jongerencentrum in Beiroet

donderdag 16 maart 2023

Komende zondag is het de eerste keer dat we collecteren voor ons SaGe-Kerk in Actieproject Manara in Beiroet, Libanon. Onze gemeente steunt jongerencentrum Manara, samen met de gemeentes Hilvarenbeek, Tilburg en Vught.

Manara ligt in een overbevolkte en arme wijk in Beiroet waar veel problemen zijn, zoals geweld, werkloosheid en verslaving. Kwetsbare jongeren (Libanese jongeren en Syrische vluchtelingen) krijgen hier psychosociale hulp en huiswerkbegeleiding. Ze krijgen hulp bij het verwerken van trauma’s. Ook kunnen ze er een vakopleiding volgen. Zo krijgen ze mogelijkheden om weer positief naar de toekomst te kijken.

Wij hopen dat u het werk van Manara wilt steunen. Komende zondag lichten we het project in de dienst verder toe.

Jantsje Bakkeren, Jan Marcelis, Hans Zaaijer en Marieke Traksel

Lees meer over het project

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte!

Dankbaar ben ik onze predikant en vooral de kerkelijk werker voor de manier waarop zij mijn overleden vrouw tijdens haar ziek zijn geestelijke steun hebben verleend. Enkele uren voor haar overlijden heb ik een gedicht (gebed) aan haar voorgelezen over de zorgzame en liefhebbende handen die God worden overgenomen. Dit gedicht heeft de kerkelijk werker een dag eerder ook aan haar voorgelezen.

Harm Detz