Verslag van pioniersplek Tilburg

donderdag 16 maart 2023

Onze gemeente steunt de pioniersplek Vita Tilburg. Vita Tilburg is een gemeenschap van Nederlandse en Internationale studenten en young professionals. Zij kunnen er terecht om het leven te vieren en te overdenken. De pioniersplek maakt gebruik van het klooster van de Kapucijners in Tilburg. Pioniers Jan en Anneriet Boonen doen regelmatig verslag van hun werk.

Het begin van het nieuwe semester stond voor ons in het teken van het verdiepen van relaties met studenten en het maken van nieuwe plannen voor activiteiten bij Vita en samenwerkingen met studentenverenigingen. 

Studentenverenigingen

We hebben inmiddels een aardig aanbod ontwikkeld van trainingen op het gebied van welzijn en zingeving. Studentenverenigingen kunnen ons sinds kort ook uitnodigen om een verenigingsavond in te vullen. Ook hebben we weer wat ideetjes die we graag een keer willen uitproberen met studenten.

Miniretraite

In april bieden we een miniretraite aan in het klooster. We hopen dan studenten op weg te helpen om aandacht te geven aan wat in de drukte van alledag onder de oppervlakte blijft, zoals emoties of aandacht voor je lijf. We werken aan een programma met ruimte voor stilte, creativiteit en een luisteroefening.

Toekomst klooster

In het Brabants Dagblad heb je misschien al gelezen dat de Kapucijnen nadenken over de toekomst van het klooster. Vast staat dat het pand een sociaalmaatschappelijke en religieuze functie moet houden. Wij zijn ook nog steeds met hen in gesprek over of Vita daar een plek in kan (blijven) hebben. We hopen in de loop van het voorjaar meer duidelijkheid te krijgen. Graag uw gebed hiervoor!

Hemelvaart

Op donderdag 18 mei leveren wij als Vita-team een bijdrage aan de gezamenlijke Hemelvaartsdienst in Hilvarenbeek. Zien we je daar?

Meer informatie vind je op www.vitatilburg.nl.

Anneriet Boonen

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte!

In de kerk vind ik inspiratie om over essentiële zaken in het leven na te denken, zoals door welke waarden wij mensen aangestuurd worden in ons gedrag. Ik stel het op prijs om fijne mensen te ontmoeten in de kerk. In andere organisaties, zoals bedrijven, is dat wel eens heel anders. Ik zou het leuk vinden om eens te analyseren hoe we als kerk nog meer jonge mensen kunnen bereiken, bijvoorbeeld via andere manieren van communicatie.

Rienk Lammers