Onze kerkelijk werker vertrekt

donderdag 13 april 2023

Lianne van der Wel, onze kerkelijk werker, gaat ons per 1 juli verlaten. Zij werd tijdens de startzondag in september 2019 bevestigd in ons gemeente. Voor onze gemeente is het heel jammer dat ze vertrekt, want ze heeft zoveel goeds voor ons gedaan. Maar voor Lianne zelf is het een prachtige kans. Ze vertelt graag zelf over het hoe en wat:

“Zoals jullie wellicht weten, is deze gemeente niet mijn enige werkplek. Ik werk ook nog anderhalve dag per week als geestelijk verzorger voor mensen met een verstandelijke beperking. Dat doe ik samen met een collega en die gaat per 1 mei met pensioen. Daardoor kan ik een aanstelling van drie dagen per week krijgen. En dat is iets wat ik al jaren wil: op één plek werken. Nu deze mogelijkheid zich voordoet, grijp ik ‘m dus met beide handen aan.

Verandering

Maar er komt nog een verandering in mijn leven aan. Mijn man en ik hopen in mei opa en oma te worden. Ik zal dan vanaf september een dag in de week op ons kleinkind gaan passen. Al deze veranderingen hebben tot gevolg dat ik iets anders zal moeten opgeven. En dat is mijn werk hier in Oisterwijk. Het voelt een beetje dubbel. Iets opgeven, verlaten, daardoor afscheid moeten nemen is nooit leuk. Maar het hoort erbij als er een verandering plaatsvindt.

Denken in mogelijkheden

Ik heb de afgelopen drie-en-een-half jaar met veel plezier hier in Oisterwijk en omgeving gewerkt. Daar kijk ik met warme gevoelens op terug. Het was ook een vreemde periode, met de lockdowns tijdens de coronapandemie. Maar ik denk zelf dat we dat op een zo goed mogelijke manier hebben doorstaan. Er zijn ook weer mooie nieuwe activiteiten door ontstaan. En zo moet het ook gaan. Uitgaan van de situatie, denken in mogelijkheden. En hoe het verder gaat na mijn vertrek, daar vindt de kerkenraad vast een goede oplossing voor.

Vreugdevolle momenten

Ik ben nog werkzaam in Oisterwijk tot 1 juli. Hopelijk hebben we nog genoeg momenten om elkaar te ontmoeten. Ik hoop dat dit vreugdevolle momenten zullen zijn!”

Lianne van der Wel

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte!

In de kerk vind ik inspiratie om over essentiële zaken in het leven na te denken, zoals door welke waarden wij mensen aangestuurd worden in ons gedrag. Ik stel het op prijs om fijne mensen te ontmoeten in de kerk. In andere organisaties, zoals bedrijven, is dat wel eens heel anders. Ik zou het leuk vinden om eens te analyseren hoe we als kerk nog meer jonge mensen kunnen bereiken, bijvoorbeeld via andere manieren van communicatie.

Rienk Lammers