Gemeenteleden op retraite

vrijdag 21 april 2023

Afgelopen weekend ging een groep van 13 mensen op retraite in Egmond. Dit was de tweede keer dat we het Liobaklooster een bezoek brachten. We werden opnieuw hartelijk welkom geheten door gastzuster Helianthe. En zij deed haar naam, die ‘zonnebloem’ betekent, eer aan!

Gedurende het weekend was er tijd om te wandelen aan het strand en in de mooie tuin van het klooster met prachtige kunst. Maar ook voor goede gesprekken, Lectio Divina onder leiding van Winanda, en bezinning onder leiding van Cissy Mohr. Ook was er ruimte voor samen zingen en gezelligheid. Het thema was ‘onderweg’: wat draag je altijd bij je en wat neem je mee naar huis na deze retraite.

Eucharistieviering

Gastenzuster Helianthe gaf ons een rondleiding door de kapel. Zij vertelde uitgebreid over de gebruikte kunstvormen in de kapel. Natuurlijk waren we van harte welkom om alle vieringen bij te wonen, met als sluitstuk een prachtige Eucharistieviering op zondag.

Warmte en vrede

Uit een evaluatie bleek dat het weekend voor herhaling vatbaar is: warmte, vrede, vriendelijkheid, verrassend en inspirerend werden genoemd als waardering. We hopen dat we volgend jaar weer kunnen gaan. Overweeg je ook om een keer mee te gaan? Spreek me dan gerust aan!

> Bekijk hier alle foto’s

Marieke Traksel

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte!

Vanaf september 1973 wonen wij in Loon op Zand, dat kerkelijk bij Tilburg hoort, maar ik vind het fijn in onze kerk en blijf hier komen. Sinds 1992  bezoeken  vluchtelingen uit het AZC  onze kerk. Sommigen zijn bij ons gedoopt of hebben belijdenis gedaan en zijn intussen lid van onze gemeente. Samen iets drinken na de viering in de kerk vind ik fijn. Even bijpraten en er voor elkaar zijn !

Sjouk Boekhoud – Bijlsma