Hemelvaartsdag met Vita

vrijdag 12 mei 2023

Donderdag is het Hemelvaartsdag, en dat vieren we samen met onze zustergemeentes Tilburg en Hilvarenbeek om 10.00 uur in Hilvarenbeek. Deze viering wordt voorbereid door pioniersplek Vita in Tilburg. De drie samenwerkende gemeentes steunen Vita, en er staat regelmatig informatie over deze pioniersplek in Samen op Weg en in de nieuwsbrief. Om ze voor donderdag nog beter te leren kennen, vertellen Anneriet en Jan Boonen van Vita wat ze de afgelopen tijd hebben gedaan.

In april ontvingen we studenten voor een retraite in het klooster. De telefoons gingen uit, we deden een reflectieve oefening, we gingen de stilte in en we oefenden in luisteren en je verhaal vertellen. We sloten de middag af met een lekkere maaltijd. Deze ervaring smaakt naar meer. Het is vanaf nu ook mogelijk voor studentenbesturen, verenigingen en commissies om bij ons op retraite te komen.

Hoopvolle verhalen

Begin mei hielden we een picknick met de Vegan Student Association. Anneriet merkt dat veel studenten zich zorgen maken over klimaatverandering. Tijdens deze Vegan Picknick boden we oefeningen aan om iets te delen van onze zorgen, en over hoe je op een duurzame manier zulke grote problemen het hoofd kunt bieden. De studenten deelden hoopvolle verhalen over wat je kunt doen in je eigen leven of hoe je kunt bijdragen aan het veranderen van ons systeem van consumptie en vervuiling.

Bidden

We bidden elke twee weken in de meditatieruimte van het klooster. Elke twee weken, omdat we hebben geleerd om met iets haalbaars te beginnen. Nou, haalbaar was het, we houden het al twee en een half jaar vol! Inmiddels schuiven regelmatig allerlei christenen uit Tilburg aan en bidden we niet alleen voor Vita, maar ook voor elkaar, de wijk en de stad. En daar zijn we blij mee!

Vaker bidden

We zouden heel graag vaker willen bidden in de gebedsruimte in het klooster. Daarom zijn we op zoek naar mensen die met ons meedenken en doen om een gebedsritme verder in te vullen. Ook zouden we het leuk vinden om nog meer te variëren met verschillende vormen van gebed. Dus: heb jij een hart voor gebed, en wil je met ons mee denken, organiseren en bidden? Neem dan contact op.

Pinksteren

Op Tweede Pinksterdag organiseren we een gezellig bijeenkomst. Kom genieten van een heerlijke avond in de tuin van het klooster! Neem je eigen picknickkleed/stoel mee en wat te eten en drinken. Wij zorgen voor een toetje! De tuin is open vanaf 18 uur en vanaf 19 uur speelt studentenorkest Music Club Fortissimo. Bij slecht weer is er vanaf 19 uur muziek in de kerk (zonder picknick). Deze activiteit organiseren we als Vita samen met het klooster. We nodigen de hele buurt van het klooster uit, onze studenten en ook andere betrokkenen bij Vita. Dus van harte welkom!

> Meer over de Hemelvaartsviering

> Meer over Vita Tilburg

Klimaatpicknick

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte!

Als Diaken heb je een belangrijke rol binnen de gemeente. Zeker in een tijd waarin onrecht, geweld en armoede hoogtij vieren. Zelf ben ik als Diaken meer een doener en vind het fijn als ik daadwerkelijk iets kan betekenen voor iemand die het nodig heeft. Omzien naar elkaar is daarbij een basisvoorwaarde. Niet alleen binnen onze eigen gemeente maar ook daarbuiten, landelijk én wereldwijd.

Jantsje Bakkeren