Collecte voor Marokko en Libië

donderdag 14 september 2023

Deze week werd de wereld opgeschrikt door twee natuurrampen in het noorden van Afrika: eerst de aardbeving in Marokko en een paar dagen later de allesverwoestende storm in Libië. In beide landen zijn steden en dorpen weggevaagd. Daarom collecteren we zondag voor deze landen.

Er zijn vele duizenden doden, gewonden en vermisten. Minstens zoveel mensen zijn hun huis kwijt, dakloos en ontheemd. De ontreddering en het verdriet zijn met geen pen te beschrijven.

Noodhulp

Kerk in Actie helpt wereldwijd mensen in nood, zoals nu in Marokko en Libië. In Marokko werkt Kerk in Actie samen met twaalf protestantse kerken, onder andere in Marrakech. Daar is veel behoefte aan noodhulp: voedselpakketten, medische hulp en onderdak. In het rampgebied in Libië helpt Kerk in Actie via een Deense humanitaire organisatie. Omdat de waterleidingen kapot zijn, is daar dringend behoefte aan water. Maar ook hier zijn voedsel, kleding en bijvoorbeeld luiers nodig.

‘Van harte aanbevolen’

Tijdens de startzondag is de eerste collecte voor noodhulp in Marokko en Libië. We zeggen vaak dat een collecte ‘van harte aanbevolen’ is, maar dit keer is het ‘zéér van harte aanbevolen’. 

Overmaken kan ook

Kom je niet naar de startzondag, dan kun je natuurlijk ook een bedrag overmaken op NL02 RABO 0373 7362 66 van de Diaconie Protestantse Kerk Oisterwijk. Zet bij de omschrijving ‘Marokko/Libië’.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte!

In de kerk vind ik inspiratie om over essentiële zaken in het leven na te denken, zoals door welke waarden wij mensen aangestuurd worden in ons gedrag. Ik stel het op prijs om fijne mensen te ontmoeten in de kerk. In andere organisaties, zoals bedrijven, is dat wel eens heel anders. Ik zou het leuk vinden om eens te analyseren hoe we als kerk nog meer jonge mensen kunnen bereiken, bijvoorbeeld via andere manieren van communicatie.

Rienk Lammers