Zondag Startzondag: ga mee!

donderdag 14 september 2023

Zondag 17 september is het Startzondag en dit jaar gaan we (op) weg. Dat sluit mooi aan bij het jaarthema ‘Ga mee!’ We hebben gekozen voor een activiteit die voor jong en oud mogelijk is. Om 10:15 vertrekken we gezamenlijk vanaf de kerk via een mooie route naar De Waterhoef. Onderweg maken we enkele stops. In De Waterhoef hebben we met elkaar een viering.

Aansluitend staat er een heerlijke lunch op ons te wachten. Daarvoor vragen we een vrijwillige bijdrage. Om 13:00 uur sluiten we de startzondag in De Waterhoef af.

Buitenspeelgoed

Het belooft droog weer te worden. Neem dus vooral buitenspeelgoed zoals ballen of badmintonrackets mee om mee te spelen op het grasveld of in de speeltuin bij De Waterhoef

Vrijwilliger in het zonnetje

Als we iedere vrijwilliger een ster zouden geven, dan zou het nooit meer donker zijn! We mogen als gemeente erg blij zijn met zoveel gedreven vrijwilligers en daarom worden er dit jaar weer vrijwilligers in het zonnetje gezet.

Vervoer

Vanaf de kerk is het ongeveer 15-20 minuten lopen. Wie liever met de fiets gaat: dat kan ook! Voor wie lopen of fietsen lastig is, regelen we vervoer. Wilt je daarvan gebruik maken, laat dat dan weten aan Jantsje Bakkeren via info@familiebakkeren.nl.

Jaarthema

Het logo van het jaarthema ‘Ga mee!’ bestaat uit twee handen die uit één lijn getekend zijn. Het is de hand van onze Hemelse vader die naar beneden reikt en een kinderhand die omhoog reikt. Het staat symbool voor de verbondenheid van God met de mens en daarin met de hele kerk. De hand van de Vader is getekend in een rood vlak, het symbool voor bloed (offer). De hand van het kind staat in een blauw vlak, het symbool voor water (doop). De rode en blauwe kleur vloeien in elkaar over wat de verbondenheid tussen deze twee aangeeft.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte!

‘De kerk, een plek waar hemel en aarde elkaar raken…’ wordt er aan het begin van de dienst gezegd. Het gebeurt vaak dat in de dienst onder woorden gebracht wordt wat je voelt, en zelf niet zeggen kan. God’s woord is krachtig en het overkomt me vaak dat ik ineens aangesproken word door wat er gezegd wordt, zonder dat ik er echt naar op zoek ben.

Amy Hoogeland