Kerkdienst: carrouseldienst 3

zondag 17 februari, 2019
Locatie:Kerk
Tijd:10:15

Vandaag is de derde dienst in een serie van drie Carrouseldiensten. Dat betekent dat de predikanten van Hilvarenbeek, Oisterwijk en Tilburg drie weken lang een ronde maken langs de drie kerken. Zij preken alle drie over hetzelfde thema: ‘Een sprankelend gesprek’.

In de bijbel wordt er op allerlei manieren gesproken tussen mensen onderling, tussen mens en God en tussen Jezus en zijn omstanders. In die gesprekken kan geklaagd worden, er kan een beroep gedaan worden op de ander, twijfel kan naar voren gebracht worden of er wordt een spiegel voorgehouden om tot zelfinzicht te komen.

Vandaag behandelt ds. Otto Grevink  2 Koningen 12, waar de profeet Nathan koning David een spiegelverhaal vertelt.

De collectes zijn voor de Diaconie en voor het werk van onze eigen kerk.

Er is kindernevendienst en crèche.

‘De kerk, een plek waar hemel en aarde elkaar raken…’ wordt er aan het begin van de dienst gezegd. Het gebeurt vaak dat in de dienst onder woorden gebracht wordt wat je voelt, en zelf niet zeggen kan. God’s woord is krachtig en het overkomt me vaak dat ik ineens aangesproken word door wat er gezegd wordt, zonder dat ik er echt naar op zoek ben.

Amy Hoogeland