Kerkdienst: carrouseldienst 3

zondag 17 februari, 2019
Locatie:Kerk
Tijd:10:15

Vandaag is de derde dienst in een serie van drie Carrouseldiensten. Dat betekent dat de predikanten van Hilvarenbeek, Oisterwijk en Tilburg drie weken lang een ronde maken langs de drie kerken. Zij preken alle drie over hetzelfde thema: ‘Een sprankelend gesprek’.

In de bijbel wordt er op allerlei manieren gesproken tussen mensen onderling, tussen mens en God en tussen Jezus en zijn omstanders. In die gesprekken kan geklaagd worden, er kan een beroep gedaan worden op de ander, twijfel kan naar voren gebracht worden of er wordt een spiegel voorgehouden om tot zelfinzicht te komen.

Vandaag behandelt ds. Otto Grevink  2 Koningen 12, waar de profeet Nathan koning David een spiegelverhaal vertelt.

De collectes zijn voor de Diaconie en voor het werk van onze eigen kerk.

Er is kindernevendienst en crèche.

Het contact met kerkelijke gemeente biedt me structuur en handvatten om mijn geloof levend te houden en door me actief in te zetten kan ik ook wat van dit geloof laten zien. Daarom bezoek ik de kerkdiensten en hou ik me met allerlei organisatorische zaken binnen de kerk bezig, waaronder de ledenadministratie. Het is altijd weer leuk als ik een (nieuw) gezicht kan plaatsen bij een naam die ik in de administratie tegengekomen ben.

Gerda van der Gaag