Kerkdienst: carrouseldienst 3

zondag 17 februari, 2019
Locatie:Kerk
Tijd:10:15

Vandaag is de derde dienst in een serie van drie Carrouseldiensten. Dat betekent dat de predikanten van Hilvarenbeek, Oisterwijk en Tilburg drie weken lang een ronde maken langs de drie kerken. Zij preken alle drie over hetzelfde thema: ‘Een sprankelend gesprek’.

In de bijbel wordt er op allerlei manieren gesproken tussen mensen onderling, tussen mens en God en tussen Jezus en zijn omstanders. In die gesprekken kan geklaagd worden, er kan een beroep gedaan worden op de ander, twijfel kan naar voren gebracht worden of er wordt een spiegel voorgehouden om tot zelfinzicht te komen.

Vandaag behandelt ds. Otto Grevink  2 Koningen 12, waar de profeet Nathan koning David een spiegelverhaal vertelt.

De collectes zijn voor de Diaconie en voor het werk van onze eigen kerk.

Er is kindernevendienst en crèche.

Een van de belangrijkste dagen uit je leven, naast dat je voor de wet natuurlijk in het gemeentehuis trouwt, de huwelijksinzegening in de kerk. Ik ben opgevoed in een hervormd gezin en ben grootgebracht met het geloof. Onze kinderen zijn beide in deze kerk door Hester gedoopt. Een hele fijne dienst die van het begin tot het eind door iedereen goed ontvangen is. Heel begrijpend en passend bij ons gezin en onze geloofssituatie.

Marit Mannaerts