Lunchpauze-schrijfbijeenkomst voor Amnesty International

vrijdag 09 december, 2022
Locatie:Huiskamer Voorhof
Tijd:11:00-14:00

Op 10 december is het de Internationale Dag van de Rechten van de Mens. Daarom is onze kerkelijk werker Lianne van der Wel op vrijdag 9 december in de huiskamer van de Voorhof aanwezig om de gelegenheid te geven om samen brieven te schrijven. Dit jaar wordt dat een lunchpauze-schrijfbijeenkomst.

Tussen 11 en 14 uur is er de gelegenheid om samen te schrijven of om de thuis geschreven brieven in te leveren. Dit alles om ontmoeting met elkaar te bevorderen en verbinding te bewerkstelligen. Neem je eigen brood mee, Lianne zorgt voor een kopje soep, thee of koffie erbij!

Voorbeeldbrieven

Vanaf vrijdag 2 december liggen voorbeeldbrieven in de kerk. Ook liggen er blanco kaarten die versierd kunnen worden. Als de brieven en kaarten geschreven zijn, kun je ze persoonlijk inleveren op vrijdag 9 december of uiterlijk zondag 11 december in de daarvoor bestemde ‘brievenbus’ stoppen.

Voor wie schrijven we in 2022?

Dit jaar hebben de mensen voor wie we schrijven één ding gemeen: ze zijn opgepakt omdat ze vreedzaam gebruikmaakten van hun recht om te demonstreren. Ze hebben niets misdaan, maar worden toch gestraft. Samen zetten we met brieven hun autoriteiten onder druk om hen vrij te laten of gerechtigheid te geven. En met kaarten aan de mensen zelf ben je een grote steun voor hen. We zijn ervan overtuigd dat een grote stapel brieven voor hen het verschil kan maken.

Het zou fijn zijn je te ontmoeten op 9 december in de huiskamer. Welkom!

Aanmelden is fijn, maar hoeft niet!

Lianne van der Wel

Vanaf september 1973 wonen wij in Loon op Zand, dat kerkelijk bij Tilburg hoort, maar ik vind het fijn in onze kerk en blijf hier komen. Sinds 1992  bezoeken  vluchtelingen uit het AZC  onze kerk. Sommigen zijn bij ons gedoopt of hebben belijdenis gedaan en zijn intussen lid van onze gemeente. Samen iets drinken na de viering in de kerk vind ik fijn. Even bijpraten en er voor elkaar zijn !

Sjouk Boekhoud – Bijlsma