Thema-avond Kerk en armoede

woensdag 01 februari, 2023
Locatie:Lambertuskerk Vught
Tijd:20:15

Op 1 februari is er een Ringbijeenkomst van de gemeentes die deel uit maken van de Ring Den Bosch. Daar hoort de gemeente Oisterwijk c.a. ook bij. Het thema van de avond is Kerk en Armoede.

Ingrid Spit, schuldhulpverlener bij de (burgerlijke) gemeente Den Bosch vertelt over de rol en taak van de gemeente bij armoede van haar burgers. Daarna doet Nic Rijnbende, consulent bij de PKN, een workshop. Doel van de workshop is om de rol en taak van de kerkelijke gemeente bij armoedebestrijding scherp te krijgen. Daarbij delen we diaconale ideeën en acties, inspireren we elkaar en helpen elkaar om vorm te geven aan onze diaconale taak. Wat zijn de barrières? Maar vooral ook: waar liggen kansen, wat kunnen we (samen) doen?

Alle gemeenteleden zijn welkom. Plaats van samenkomst is de Lambertuskerk, Helvoirtseweg 5 in Vught.

« Agendaoverzicht

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte!

In de kerk vind ik inspiratie om over essentiële zaken in het leven na te denken, zoals door welke waarden wij mensen aangestuurd worden in ons gedrag. Ik stel het op prijs om fijne mensen te ontmoeten in de kerk. In andere organisaties, zoals bedrijven, is dat wel eens heel anders. Ik zou het leuk vinden om eens te analyseren hoe we als kerk nog meer jonge mensen kunnen bereiken, bijvoorbeeld via andere manieren van communicatie.

Rienk Lammers