Zomerzin – kunst en historie

zaterdag 24 juni 2017

Download de flyer zomerzin 2017

Ook dit jaar zijn de deuren van het Lodewijkskerkje open gedurende de zaterdagmiddagen tijdens de zomermaanden juli en augustus tot en met open monumentendag (10 september). Kom vrijblijvend binnen van 14.00 – 16.30 uur om de kunst in het kerkje, het monumentale gebouw, de stiltekapel en de begraafplaats te bekijken. Drie plaatselijke kunstenaars exposeren hun werk, elk 4 middagen.

Tijdens Open Monumentendag (zondag 10 september) wordt 2x het orgel bespeeld en heeft PopWise een optreden op het pleintje voor het kerkje. Die middag zijn ook de Voorhof (het naastgelegen gebouw) en de nabijgelegen diaconiehuisjes open.

Nieuwsgierig naar het werk van de kunstenaressen en/of het kerkje, loop gerust binnen. De kunstenares is aanwezig evenals anderen om uw eventuele vragen te beantwoorden.

Het lodewijkskerkje was al een bijzondere kerk om concerten te geven vanwege de mooie akoestiek en de sfeer, maar nu nog meer na de prachtige renovatie. Verder ook de gastvrijheid en de mogelijkheid om in de Voorhof na te blijven met het publiek.

Peter van Aerts