Clariña kwartet: jonge musici op het Lodewijkspodium

zondag 14 april 2019

Nieuw: koffieconcerten in samenwerking met de Tiliander

Drie tot vier keer per jaar biedt het podium van Lodewijkskerkje plaats voor jonge musici tijdens een koffieconcert op een zondag. Deze concerten starten om 12.00 uur en geven u een unieke kans om nieuwe musici te ontdekken. Voor hen is het de mogelijkheid om podiumervaring op te doen. Zondag 7 april j.l. heeft het Clariña Kwartet een prachtige uitvoering gegeven. Dit kwartet hadden we zeker meer publiek gegund. We hopen dat deze toekomstige koffieconcerten meer bekendheid krijgen en dat jonge musici de bekendheid krijgen zie zij verdienen.

Sandra Balsera , Severine Sierens, Noelia Rodriguez Morales en Kevin Casteleyn leerden elkaar in september 2018 kennen tijdens de start van het academiejaar aan de Fontys Hogeschool voor de Kunsten in Tilburg. Voor het vak kamermuziek besloten ze samen een klarinetkwartet op te richten. 
Alle 4 de leden van het Clariña Quartet zitten in de master 1 opleiding en vormen een internationaal gezelschap doordat ze uit België en Spanje komen. Het Clariña Quartet wil hun publiek meenemen door de verschillende genres van de muziek en het rijke repertoire voor klarinetkwartet. Ze laten daarbij hun publiek ook kennis maken met de verschillende instrumenten van de klarinetfamilie.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte!

Ter gelegenheid van het 50-jarige huwelijk van mijn ouders hebben wij in het Lodewijkskerkje een muziekvoorstelling  met een klassieke zangeres en een pianist georganiseerd. De sfeervolle en intieme omgeving van de kleine kerk maakte dit tot een zeer bijzondere en mooie ervaring. We hebben genoten van deze speciale plaats.

Carolijn Bouwman