Adventsconcert door Elckerlyc Speellieden

zondag 01 december, 2019
Locatie:Lodewijkskerkje
Tijd:14:30 uur, inloop 14.00 uur

Met het blazen op de midwinterhoorn beginnen de Elckerlyc Speellieden traditiegetrouw met hun adventsconcert. Dit instrument heeft een prachtig sonoor geluid, zeker als je het op een winterse avond in de bossen en over de velden hoort schallen.

De speellieden, die met hun muziek, talloze volksfeesten in het jaar opluisteren, zullen ook deze middag weer een breed repertoire laten horen op velerlei instrumenten. Er wordt ook vanuit de Brabants-Vlaamse volkstraditie een link gelegd naar de Hebreeuwse muziek, die toch zeker een bijzondere plaats verdient in het kerstgebeuren dat zo’n tweeduizend jaar geleden is ontstaan.

De aanvang is 14.30 uur; na afloop vragen zij een vrijwillige bijdrage in de kosten.

In de pauze kunt u een drankje nuttigen aan de bar in de Voorhof (graag contant betalen).

Om een familie feest een extra dimensie te geven is de locatie van het kerkje ideaal. Voor de 50-jarige bruiloft wenste het gouden paar een moment van bezinning in een niet kerkelijke context. Het kerkje was met haar intieme ruimte, met een uitstekende akoestiek, absoluut een sfeer verhogende gelegenheid.

Familie Schouten