Adventsconcert – Elckerlyc Speellieden

zondag 29 november, 2020
Locatie:Lodewijkskerkje
Tijd:14.30 uur; inloop 14.00 uur

Met het blazen op de midwinterhoorn beginnen de Elckerlyc-speellieden traditiegetrouw met hun adventsconcert. Dit instrument heeft een prachtig sonoor geluid, zeker als je het op een winterse avond in de bossen en over de velden hoort schallen. De speellieden, die met hun muziek, talloze volksfeesten in het jaar opluisteren, zullen ook deze middag weer een breed repertoire laten horen op velerlei instrumenten. Er wordt ook vanuit de Brabants-Vlaamse volkstraditie een link gelegd naar de Hebreeuwse muziek, die toch zeker een bijzondere plaats verdient in het kerstgebeuren dat zo’n tweeduizend jaar geleden is ontstaan.

Aanvang is 14.30 uur en entree is gratis. Tijdens de pauze kunt u iets drinken in de Voorhof. Na afloop vragen de muzikanten een vrijwillige bijdrage in de kosten.

 

« Agendaoverzicht

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte!

Om een familie feest een extra dimensie te geven is de locatie van het kerkje ideaal. Voor de 50-jarige bruiloft wenste het gouden paar een moment van bezinning in een niet kerkelijke context. Het kerkje was met haar intieme ruimte, met een uitstekende akoestiek, absoluut een sfeer verhogende gelegenheid.

Familie Schouten