Adventsconcert – Elckerlyc Speellieden

zondag 29 november, 2020
Locatie:Lodewijkskerkje
Tijd:14.30 uur; inloop 14.00 uur

Met het blazen op de midwinterhoorn beginnen de Elckerlyc-speellieden traditiegetrouw met hun adventsconcert. Dit instrument heeft een prachtig sonoor geluid, zeker als je het op een winterse avond in de bossen en over de velden hoort schallen. De speellieden, die met hun muziek, talloze volksfeesten in het jaar opluisteren, zullen ook deze middag weer een breed repertoire laten horen op velerlei instrumenten. Er wordt ook vanuit de Brabants-Vlaamse volkstraditie een link gelegd naar de Hebreeuwse muziek, die toch zeker een bijzondere plaats verdient in het kerstgebeuren dat zo’n tweeduizend jaar geleden is ontstaan.

Aanvang is 14.30 uur en entree is gratis. Tijdens de pauze kunt u iets drinken in de Voorhof. Na afloop vragen de muzikanten een vrijwillige bijdrage in de kosten.

 

« Agendaoverzicht

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte!

Ter gelegenheid van het 50-jarige huwelijk van mijn ouders hebben wij in het Lodewijkskerkje een muziekvoorstelling  met een klassieke zangeres en een pianist georganiseerd. De sfeervolle en intieme omgeving van de kleine kerk maakte dit tot een zeer bijzondere en mooie ervaring. We hebben genoten van deze speciale plaats.

Carolijn Bouwman