Adventsconcert – Elkerlyc Speellieden

zondag 02 december, 2018
Locatie:Lodewijkskerkje
Tijd:14:30 uur

Het woord advent betekent komst; aankomst, vroeger vooral de verwachting van de nieuwe vruchtbaarheid van het land, die ingaat met de midwintertijd. De kaarsjes op de adventskrans verjagen de duisternis en laten zien dat met de geboorte van het Kerstkind alles beter en lichter zal worden. De vorm van de krans is het symbool van de jaarronde. Van sterven en nieuw leven, donker en licht, een eeuwige herhaling. Iedere zondag wordt er een kaarsje meer aangestoken, en hoe dichter het kerstfeest nadert, hoe lichter het wordt. Voor deze kransen wordt altijd sparren- of dennengroen gebruikt, omdat naaldbomen altijd groen blijven.

In deze mooie traditie verzorgen de Elckerlyc-speellieden uit Oisterwijk weer hun jaarlijks adventsconcert in het Lodewijkskerkje. Zij begeleiden hun liedekens en speelstukjes op een groot aantal instrumenten, zoals de midwinterhoorn, draailier, doedelzak, cornet, hobo, accordeon, harmonica, klarinet, viool, cello en gitaar.

De aanvang van het concert is 14.30 uur. Vrije entree, na afloop vragen zij een vrijwillige bijdrage in de kosten.

Om een familie feest een extra dimensie te geven is de locatie van het kerkje ideaal. Voor de 50-jarige bruiloft wenste het gouden paar een moment van bezinning in een niet kerkelijke context. Het kerkje was met haar intieme ruimte, met een uitstekende akoestiek, absoluut een sfeer verhogende gelegenheid.

Familie Schouten