Concert ‘Balladen uit het oosten’

zaterdag 17 november, 2018
Locatie:Lodewijkskerkje
Tijd:20.00 uur, inloop 19.30 uur

‘Balladen uit het oosten’ is een muzikaal project van Marina Trisic, singer/songwriter en Rudjer Glavurtic, componist en  pianist. Marina komt uit Servië en Rudjer uit Kroatië. Zij hebben elkaar in Nederland ontmoet. Zij voelden zich meteen artistiek en muzikaal tot elkaar aangetrokken en besloten daarom samen een muzikale reis te maken. Marina en Rudjer inspireren elkaar vanaf het begin.

Marina over Rudjer: “Rudjer is een briljante pianist en een componist. Hij brengt steeds een ander perspectief in de nummers en kijkt vanuit een andere hoek naar ik. Dit brengt veel dynamiek en verrassende wendingen in de samenwerking teweeg. We hebben verschillende stijlen die op een of andere manier steeds goed samenkomen in iets nieuws. Ik ervaar het werken met hem vanaf het begin als ongelooflijk voedzaam, altijd nieuw en verrassend”.

Rudjer over Marina: “Vanaf de eerste keer dat ik haar hoorde zingen, kon ik voelen dat haar muziek een diepe uitdrukking is van haar persoonlijkheid. Zij drukt zich uit in poëzie. Zij is expressief, elegant en is in staat het publiek behoorlijk te ontroeren. Er is een gevoel van diepte en mysterie in haar expressie omdat zij ernaar streeft om de dieperliggende allegorische betekenissen van de liederen uit te drukken in de tekst. Ik voelde me daardoor erg geïnspireerd om haar teksten en melodieën op te nemen in composities”.

De muziek die het duo laat horen is een mengeling van klassiek en filmmuziek, droevige zigeunerliederen, ballades, jazzimprovisaties en sprookjes. Het kan soms verdrietig en diep zijn als Fado en opwekkend en intens als het leven op de Balkan. Volgens Marina “zit er veel Oost-Europese melancholie in”.

Kaartverkoop € 12,50 (inclusief drankje in de pauze).

Kaarten zijn verkrijgbaar vanaf een halfuur voor aanvang concert.

Meer informatie: https://balladesoftheeast.com

Ter gelegenheid van het 50-jarige huwelijk van mijn ouders hebben wij in het Lodewijkskerkje een muziekvoorstelling  met een klassieke zangeres en een pianist georganiseerd. De sfeervolle en intieme omgeving van de kleine kerk maakte dit tot een zeer bijzondere en mooie ervaring. We hebben genoten van deze speciale plaats.

Carolijn Bouwman