Expositie door Beeldkracht Oisterwijk

zaterdag 17 augustus, 2019
Locatie:Lodewijkskerkje
Tijd:14:00-16:30 uur

Op deze zaterdagmiddag en die 24 augustus worden de schilderijen geëxposeerd die door de deelnemers van Atelier Beeldkracht zijn gemaakt; tijdens de ZomerZin 2019. De deuren van het kerkje staan gedurende de zomermaanden tijdens deze middagen open. Neem een kijkje binnen, laat u verrassen door de kunst en het monumentale Lodewijkskerkje: vrije entree.

  

Beeldkracht Oisterwijk is een kunstatelier voor mensen met dementie/ geheugenproblemen dat in 2015 is opgericht door Ellen Geerts (beeldend kunstenaar).

Bij Beeldkracht gaan we uit van wat er wél kan; we kijken naar mogelijkheden i.p.v. naar de beperkingen waar mensen mee te maken krijgen als gevolg van deze ziekte. Het blijkt dat je ook in deze fase van het leven nog nieuwe dingen kunt leren; dat je je kunt ontwikkelen op een positieve manier. Niets is mooier dan iets te creëren; je emoties of leefwereld te kunnen vertalen in beelden. Beelden die iets vertellen, maar waarover je ook kunt communiceren; het gáat weer ergens over!

Wekelijks komen 10 cursisten tekenen en schilderen in het atelier van Beeldkracht bij de Krekul. De begeleiding is in handen van een betrokken en deskundig team vrijwilligers die u ook zullen ontvangen tijdens deze expositie. Wij zijn trots op onze cursisten en hun prachtige werk en delen dat graag met u!

Cursiste Ria geeft op een prachtige manier in beeld en woord vorm aan wat haar beweegt.


De dementie heeft mij ook 
in zijn macht
Dat kost energie en kracht
Steeds vaker raak in gedachten
over wat ik in de  toekomst 
heb te verwachten
Ik strijd een strijd
met mijn lichaam en geest
En mis het ritme
van het leven het meest
Met het schilderen van dit schilderij
kwam soms een lichtpuntje voorbij

De schilderijen zijn niet te koop; er zijn echter prachtige kaarten van gemaakt. Bij aankoop hiervan steunt u het voorbestaan van dit mooie atelier. Voor meer informatie zie de website of facebook van Atelier Beeldkracht. Voor contact: email.

Ine met het portret van wethouder Stephanie Vatta

« Agendaoverzicht

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte!

Om een familie feest een extra dimensie te geven is de locatie van het kerkje ideaal. Voor de 50-jarige bruiloft wenste het gouden paar een moment van bezinning in een niet kerkelijke context. Het kerkje was met haar intieme ruimte, met een uitstekende akoestiek, absoluut een sfeer verhogende gelegenheid.

Familie Schouten