Expositie Landschapsaquarellen – Irène Spronck

zaterdag 13 juli, 2019
Locatie:Lodewijkskerkje
Tijd:14:00-16:30 uur

Op deze zaterdagmiddag en die op 13, 20 en 27 juli worden de landschapsquarellen van Irène Spronck geëxposeerd tijdens de ZomerZin 2019. De deuren van het kerkje staan gedurende de zomermaanden tijdens deze middagen open. Neem een kijkje binnen, laat u verrassen door de kunst en het monumentale Lodewijkskerkje: vrije entree.

Irène Spronck beheerst diverse technieken. Ze bekwaamde zich in portret- en modeltekenen bij Joop Liesker, maar legde zich al in een vroeg stadium toe op het aquarelleren. Dit is vooral te danken aan de inspirerende lessen die ze in München volgde bij Heribert Losert.

Haar landschapsimpressies zijn soms dromerig, soms robuust, maar ze laten altijd nog wat over aan de verbeelding van de toeschouwer.

Irène Spronck exposeerde in de jaren ’80 en ’90 veelvuldig. De laatste jaren is haar werk niet publiekelijk getoond, dus de expositie in het Lodewijkskerkje is een welkome (hernieuwde) kennismaking met zowel ouder als recent werk van haar hand.

Zij zal zelf aanwezig zijn tijdens de expositie en haar werk is te koop.

Ter gelegenheid van het 50-jarige huwelijk van mijn ouders hebben wij in het Lodewijkskerkje een muziekvoorstelling  met een klassieke zangeres en een pianist georganiseerd. De sfeervolle en intieme omgeving van de kleine kerk maakte dit tot een zeer bijzondere en mooie ervaring. We hebben genoten van deze speciale plaats.

Carolijn Bouwman