Expositie Landschapsaquarellen – Irène Spronck

zaterdag 27 juli, 2019
Locatie:Lodewijkskerkje
Tijd:14:00-16:30 uur

Op deze zaterdagmiddag worden de landschapsquarellen van Irène Spronck geëxposeerd tijdens de ZomerZin 2019. De deuren van het kerkje staan gedurende de zomermaanden tijdens deze middagen open. Neem een kijkje binnen, laat u verrassen door de kunst en het monumentale Lodewijkskerkje: vrije entree.

Irène Spronck beheerst diverse technieken. Ze bekwaamde zich in portret- en modeltekenen bij Joop Liesker, maar legde zich al in een vroeg stadium toe op het aquarelleren. Dit is vooral te danken aan de inspirerende lessen die ze in München volgde bij Heribert Losert.

Haar landschapsimpressies zijn soms dromerig, soms robuust, maar ze laten altijd nog wat over aan de verbeelding van de toeschouwer.

Irène Spronck exposeerde in de jaren ’80 en ’90 veelvuldig. De laatste jaren is haar werk niet publiekelijk getoond, dus de expositie in het Lodewijkskerkje is een welkome (hernieuwde) kennismaking met zowel ouder als recent werk van haar hand.

Zij zal zelf aanwezig zijn tijdens de expositie en haar werk is te koop.

Het lodewijkskerkje was al een bijzondere kerk om concerten te geven vanwege de mooie akoestiek en de sfeer, maar nu nog meer na de prachtige renovatie. Verder ook de gastvrijheid en de mogelijkheid om in de Voorhof na te blijven met het publiek.

Peter van Aerts