Expositie: “LAND LUCHT WATER” door van Anc Burggraaf

Locatie:Lodewijkskerkje
Tijd:14:00-16:30 uur

ZomerZon 2018 – Expositie in het monumentale kerkje

De deuren van het kerkje staan de zaterdagmiddagen in de zomer open. Neem een kijkje binnen, laat u verrassen door het kerkje en door de kunst; vrije entree. Op deze zaterdagmiddag en die op 7, 14 en 21  juni exposeert Anc Burggraaf haar schilderijen in het Lodewijkskerkje.

“Vorm en kleur hebben mij al vanaf mijn jeugd geïnspireerd.  Na mijn opleiding aan de Kweekschool heb ik nog een paar aktes gehaald voor handenarbeid en tekenen, aangevuld met een opleiding tekenen en schilderen.

Nadat ik het onderwijs verliet voor werk in de sociale pedagogische sector raakten de creatieve zaken wat op de achtergrond. Het schilderen pakte ik weer op na mijn vervroegde pensionering. Ik ben gaan schilderen bij ATELIER C 3 in Tilburg in een groep “Vrij schilderen”, met John Jongbloed als docent. In de zomer volgde ik enkele jaren workshops” buiten schilderen” bij Doet Boersma in Friesland (Gaasterland).

De thema’s  voor mijn werk haal ik voornamelijk uit het landschap met al zijn vormen en kleuren. Ik werk dat op eigen wijze uit, waardoor soms bijna abstracties ontstaan.”

foto’s Jelle Verheijke

Het lodewijkskerkje was al een bijzondere kerk om concerten te geven vanwege de mooie akoestiek en de sfeer, maar nu nog meer na de prachtige renovatie. Verder ook de gastvrijheid en de mogelijkheid om in de Voorhof na te blijven met het publiek.

Peter van Aerts