Expositie: “LAND LUCHT WATER” door Anc Burggraaf

Locatie:Lodewijkskerkje
Tijd:14:00-16:30 uur

ZomerZon 2018 – Expositie in het monumentale kerkje

De deuren van het kerkje staan de zaterdagmiddagen in de zomer open. Neem een kijkje binnen, laat u verrassen door het kerkje en door de kunst; vrije entree. Op deze zaterdagmiddag en die op 7, 14 en 21  juni exposeert Anc Burggraaf haar schilderijen in het Lodewijkskerkje.

“Vorm en kleur hebben mij al vanaf mijn jeugd geïnspireerd.  Na mijn opleiding aan de Kweekschool heb ik nog een paar aktes gehaald voor handenarbeid en tekenen, aangevuld met een opleiding tekenen en schilderen.

Nadat ik het onderwijs verliet voor werk in de sociale pedagogische sector raakten de creatieve zaken wat op de achtergrond. Het schilderen pakte ik weer op na mijn vervroegde pensionering. Ik ben gaan schilderen bij ATELIER C 3 in Tilburg in een groep “Vrij schilderen”, met John Jongbloed als docent. In de zomer volgde ik enkele jaren workshops” buiten schilderen” bij Doet Boersma in Friesland (Gaasterland).

De thema’s  voor mijn werk haal ik voornamelijk uit het landschap met al zijn vormen en kleuren. Ik werk dat op eigen wijze uit, waardoor soms bijna abstracties ontstaan.”

foto’s Jelle Verheijke

Ter gelegenheid van het 50-jarige huwelijk van mijn ouders hebben wij in het Lodewijkskerkje een muziekvoorstelling  met een klassieke zangeres en een pianist georganiseerd. De sfeervolle en intieme omgeving van de kleine kerk maakte dit tot een zeer bijzondere en mooie ervaring. We hebben genoten van deze speciale plaats.

Carolijn Bouwman