Lezing natuur en filosofie door Peer Elshout

zondag 17 november, 2019
Locatie:Lodewijkskerkje
Tijd:14.30 uur, inloop 14.00 uur

In deze lezing belicht Peer Elshout uit Tilburg de opvattingen van enkele filosofen over natuur: wat zij onder natuur verstaan en in welke relatie zij zich verhouden tot de natuur.

Peer presenteert onder meer de opvattingen van  Aristoteles, René Descartes, Karl Marx en de hedendaagse filosofen Bruno Latour, Timothy Morton en René ten Bos. Met het ideeëngoed van het laatstgenoemde drietal begeven we ons direct in de actualiteit van de opwarming van de aarde en de extinctie van organismen. De lezing met een presentatie en enkele korte filmpjes neemt ongeveer een uur in beslag. Uiteraard is er na afloop gelegenheid tot het stellen van vragen en discussie.

Peer Elshout wordt geboeid door filosofie en natuur en geeft daar graag lezingen over. Zijn lezingen sluiten goed aan bij zijn dwaaltochten door het antropoceen. Hij geeft geregeld als  gastdocent met veel plezier filosofielessen op de Nieuwste School (Tilburg) aan VMBO-4 leerlingen.

Aan de lezing zijn geen kosten verbonden. Een vrijwillige bijdrage voor de instandhouding van het Lodewijkskerkje wordt op prijs gesteld.

Het lodewijkskerkje was al een bijzondere kerk om concerten te geven vanwege de mooie akoestiek en de sfeer, maar nu nog meer na de prachtige renovatie. Verder ook de gastvrijheid en de mogelijkheid om in de Voorhof na te blijven met het publiek.

Peter van Aerts