Lodewijkslezing 2018: Blockchain = maatschappelijke verandering!

woensdag 18 april, 2018
Locatie:Lodewijkskerkje
Tijd:20:00 uur

Net als ‘het internet’ in de jaren 90 is ‘de blockchain’ nu hét onderwerp dat “ieders wereld zal veranderen”. Sterker: volgens menigeen zal de blockchain en zelfs méér impact zal hebben. Alle reden dus om je licht op te steken over wat die ‘blockchain’ eigenlijk is en wat die grote veranderingen dan naar verwachting zullen zijn.

Bitcoin wordt vaak in één adem met blockchain genoemd maar is feitelijk slechts de eerste toepassing van wat we blockchain technologie noemen.

Verwacht echter geen technische uitleg want blockchain technologie is in feite niet meer dan de motor van het automobiel dat ooit paard en wagen verving. De motor is onmisbaar maar  je hoeft er niks van te weten om te begrijpen wat je met een auto kunt. Met die insteek zal Leon van Ekeren op heldere wijze in ruim drie kwartier Blockchain aan u uitleggen.

Leon van Ekeren maakt met Paul Bessems deel uit van Weconomics. Zij adviseren vanuit de Weconomics Foundation organisaties over met name de organisatorische uitdagingen waar onze samenleving voor staat en waaraan Blockchain naar hun overtuiging enorm aan kan en zal bijdragen.

Ter gelegenheid van het 50-jarige huwelijk van mijn ouders hebben wij in het Lodewijkskerkje een muziekvoorstelling  met een klassieke zangeres en een pianist georganiseerd. De sfeervolle en intieme omgeving van de kleine kerk maakte dit tot een zeer bijzondere en mooie ervaring. We hebben genoten van deze speciale plaats.

Carolijn Bouwman