Lenteconcert door Elckerlyc Speellieden

zondag 05 mei, 2019
Locatie:Lodewijkskerkje
Tijd:14:30 uur, inloop 14.00 uur

“Die winter is vergangen, ik zie des meien schijn. Goede morgen mooie bloem, waar kom jij vandaan.”

Zo beginnen de Elckerlyc-speellieden hun Lenteconcert gevolgd door een keur van liedekens en speelstukjes uit de Brabantse en Vlaamse Kempenstreek. Zoals gewoonlijk begeleiden zij zichzelf op een groot aantal verschillende muziekinstrumenten zoals draailier, doedelzak, harmonica, accordeon, hobo, klarinet en cello.

De aanvang is 14.30 uur en de toegang is gratis. Na afloop vragen de speellieden een vrijwillige bijdrage.

Het lodewijkskerkje was al een bijzondere kerk om concerten te geven vanwege de mooie akoestiek en de sfeer, maar nu nog meer na de prachtige renovatie. Verder ook de gastvrijheid en de mogelijkheid om in de Voorhof na te blijven met het publiek.

Peter van Aerts