Zomeravondconcert – Elckerlyc Speellieden

woensdag 17 juni, 2020
Locatie:Lodewijkskerkje
Tijd:19.30 uur; inloop 19.00 uur

“Op de heide waait de wind, vrij van haag en heg. Op de heide waait de wind, alle zorgen weg”.

Dat is de tekst van een van de liedjes die de Elckerlyc-speellieden tijdens hun zomeravondconcert in Oisterwijk gaan zingen. Er zitten er nog meer van deze oude Kempische liederen in het programma, die worden afgewisseld met velerlei instrumentale speelstukjes. U kunt een grote verscheidenheid aan muziekinstrumenten horen, zoals de doedelzak, draailier, harmonica, accordeon, klarinet, cornet, hobo, cello, viool, blokfluiten en gitaar. Het programma staat geheel in het teken van de Brabantse en Vlaamse Kempenstreek.

Aanvang concert is 19.30 uur en de toegang is gratis. Tijdens de pauze kunt u iets drinken in de Voorhof. na afloop vragen de muzikanten een vrijwillige bijdrage.

Om een familie feest een extra dimensie te geven is de locatie van het kerkje ideaal. Voor de 50-jarige bruiloft wenste het gouden paar een moment van bezinning in een niet kerkelijke context. Het kerkje was met haar intieme ruimte, met een uitstekende akoestiek, absoluut een sfeer verhogende gelegenheid.

Familie Schouten