Afgelast: Zomeravondconcert – Elckerlyc Speellieden

woensdag 17 juni, 2020
Locatie:Lodewijkskerkje
Tijd:19.30 uur; inloop 19.00 uur

“Op de heide waait de wind, vrij van haag en heg. Op de heide waait de wind, alle zorgen weg”.

Dat is de tekst van een van de liedjes die de Elckerlyc-speellieden tijdens hun zomeravondconcert in Oisterwijk gaan zingen. Er zitten er nog meer van deze oude Kempische liederen in het programma, die worden afgewisseld met velerlei instrumentale speelstukjes. U kunt een grote verscheidenheid aan muziekinstrumenten horen, zoals de doedelzak, draailier, harmonica, accordeon, klarinet, cornet, hobo, cello, viool, blokfluiten en gitaar. Het programma staat geheel in het teken van de Brabantse en Vlaamse Kempenstreek.

Aanvang concert is 19.30 uur en de toegang is gratis. Tijdens de pauze kunt u iets drinken in de Voorhof. na afloop vragen de muzikanten een vrijwillige bijdrage.

Ter gelegenheid van het 50-jarige huwelijk van mijn ouders hebben wij in het Lodewijkskerkje een muziekvoorstelling  met een klassieke zangeres en een pianist georganiseerd. De sfeervolle en intieme omgeving van de kleine kerk maakte dit tot een zeer bijzondere en mooie ervaring. We hebben genoten van deze speciale plaats.

Carolijn Bouwman