Bezichtiging

Op de zaterdagen in de maanden juli en augustus en de eerste twee van september is het Lodewijkskerkje, gelegen aan de Kerkstraat 64 te Oisterwijk, van 14.00 uur tot 16.30 uur voor bezichtiging geopend. Dit in combinatie met een expositie al dan niet gecombineerd met een mini concert (vrije inloop).

Vrijwilligers zijn aanwezig om tekst en uitleg te geven over de historie van de oudste kerk van Oisterwijk (1810). Ook het kerkhof verscholen achter de kerk is toegankelijk. Hier liggen nog enkele graven van bekende Oisterwijkers die twee eeuwen geleden een rol in kerk en dorp hebben gespeeld. Zo mogelijk zal een van de organisten het uit circa 1740 daterende historische pijporgel bespelen. In 2013 heeft het kerkgebouw een ingrijpende renovatie ondergaan; ook hierover kunnen de vrijwilligers u vertellen. U bent van harte welkom.

Op verzoek, bijvoorbeeld in combinatie met een familieconcert of lezing, kan er een presentatie / uitleg worden gegeven over de historie. Ook in het kader van “Heilige Huisjes”, een lesprogramma voor de basisschool, kan een rondleiding en uitleg worden gegeven aan kinderen. Voor meer informatie, mail met Simone Vos of Kees Welmers.

Het lodewijkskerkje was al een bijzondere kerk om concerten te geven vanwege de mooie akoestiek en de sfeer, maar nu nog meer na de prachtige renovatie. Verder ook de gastvrijheid en de mogelijkheid om in de Voorhof na te blijven met het publiek.

Peter van Aerts