Begraafplaats

Achter de kerk ligt het kerkhof. Het is een kleine protestantse begraafplaats ingeklemd tussen de Kerkstraat en de Hoogstraat in het centrum van Oisterwijk.

De begraafplaats telt 225 graven en 15 urnengraven en een urnenmuur. Er zijn nog circa 32 vrije graven beschikbaar. Gelet op de beperkte beschikbaarheid is de begraafplaats alleen bestemd gemeenteleden van de Protestantse Gemeente Oisterwijk. Er kunnen geen graven gereserveerd worden. Ook is het niet meer mogelijk graven te kopen. Begraven geschiedt doorgaans in een dubbeldiep graf waarin twee lichamen begraven kunnen worden. Het graf wordt verhuurd voor een periode van 20 jaar en kan daarna op verzoek eventueel worden verlengd.

Grafhuur
Een nieuw graf wordt verhuurd voor een periode 20 jaar. De huurprijs bedraagt in 2018 € 1150,= voor een periode van 20 jaar en staat vast voor de gehele periode. De prijzen worden jaarlijks aangepast. In de huurprijs zit het onderhoud van de totale begraafplaats inbegrepen. Nabestaanden zijn zelf verantwoordelijk voor het onderhouden van het graf. Voor alle prijzen van de uitvaartdienst, begraafplaats, grafdelving en condoleance: tarieven 2018

Condoleance
Na afloop van een begrafenis is de naastgelegen Voorhof beschikbaar voor het houden van een condoleance.

Uitvaartdienst
De uitvaartdienst wordt verzorgd door de plaatselijke predikant of in overleg door een andere voorganger.

Begrafenisondernemer
Een begrafenis wordt geregeld door een begrafenisondernemer naar keuze, soms ook afhankelijk van een eventueel afgesloten verzekering. In Oisterwijk kunnen begrafenissen onder andere verzorgd worden door Dela/Uitvaartvereniging Oisterwijk. Uitvaartverzorger is de heer E. Verheijke, telefoon 06-23579846.

Informatie en beheer
Namens de kerk wordt de begraafplaats beheerd en de administratie gevoerd door de heer Kees Welmers, Kloosterbeemd 20, 5061 GV Oisterwijk.  Voor een begrafenis kunt u bellen met de heer  Kees Welmers 013-5288352 of mobiel 06-55152675 of met de heer Fred Hoogeland 013-5132745 of mobiel 06-13909906.

Gebruik kerk door derden
De kerk is ook beschikbaar voor afscheidsvieringen door derden.

Tarieven 2018

Sinds wij in Berkel-Enschot wonen (al weer 18 jaar) voelen wij ons als gezin thuis in het kleine Protestantse kerkje aan de Kerkstraat in Oisterwijk. Van huis uit zijn wij “meelevend” zoals dat heet. Daardoor draaiden we ook sneller dan verwacht mee in de vele activiteiten en werkzaamheden van de kerk.

Evert Niemeijer