Begraafplaats

Achter de kerk ligt het kerkhof. Het is een kleine protestantse begraafplaats ingeklemd tussen de Kerkstraat en de Hoogstraat in het centrum van Oisterwijk.

De begraafplaats telt 225 graven en 15 urnengraven en een urnenmuur. Er zijn nog circa 32 vrije graven beschikbaar. Gelet op de beperkte beschikbaarheid is de begraafplaats alleen bestemd gemeenteleden van de Protestantse Gemeente Oisterwijk. Er kunnen geen graven gereserveerd worden. Ook is het niet meer mogelijk graven te kopen. Begraven geschiedt doorgaans in een dubbeldiep graf waarin twee lichamen begraven kunnen worden. Het graf wordt verhuurd voor een periode van 20 jaar en kan daarna op verzoek eventueel worden verlengd.   

Grafhuur
Een nieuw graf wordt verhuurd voor een periode 20 jaar. De huurprijs bedraagt in 2018 € 1150,= voor een periode van 20 jaar en staat vast voor de gehele periode. De prijzen worden jaarlijks aangepast. In de huurprijs zit het onderhoud van de totale begraafplaats inbegrepen. Nabestaanden zijn zelf verantwoordelijk voor het onderhouden van het graf. Voor alle prijzen van de uitvaartdienst, begraafplaats, grafdelving en condoleance: tarieven 2019

Condoleance
Na afloop van een begrafenis is de naastgelegen Voorhof beschikbaar voor het houden van een condoleance.

Uitvaartdienst
De uitvaartdienst wordt verzorgd door de plaatselijke predikant of in overleg door een andere voorganger.

Begrafenisondernemer
Een begrafenis wordt geregeld door een begrafenisondernemer naar keuze, soms ook afhankelijk van een eventueel afgesloten verzekering. In Oisterwijk kunnen begrafenissen onder andere verzorgd worden door Dela/Uitvaartvereniging Oisterwijk. Uitvaartverzorger is de heer E. Verheijke, telefoon 06-23579846.

Informatie en beheer
Namens de kerk wordt de begraafplaats beheerd en de administratie gevoerd door de heer Kees Welmers, Kloosterbeemd 20, 5061 GV Oisterwijk.  Voor een begrafenis kunt u bellen met de heer  Kees Welmers 013-5288352 of mobiel 06-55152675 of met de heer Fred Hoogeland 013-5132745 of mobiel 06-13909906.

Gebruik kerk door derden
De kerk is ook beschikbaar voor afscheidsvieringen door derden.

Tarieven 2019

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte!

Het contact met kerkelijke gemeente biedt me structuur en handvatten om mijn geloof levend te houden en door me actief in te zetten kan ik ook wat van dit geloof laten zien. Daarom bezoek ik de kerkdiensten en hou ik me met allerlei organisatorische zaken binnen de kerk bezig, waaronder de ledenadministratie. Het is altijd weer leuk als ik een (nieuw) gezicht kan plaatsen bij een naam die ik in de administratie tegengekomen ben.

Gerda van der Gaag