KiA project: HOT!!

In de kerkdiensten in Hilvarenbeek Oisterwijk en Tilburg  (HOT) is gestemd voor  het nieuwe gezamenlijk Kerk in Aktie project. Nadat alle stemmen zijn gesteld, is duidelijk dat er gekozen is  het project  “Onderwijs voor Dalit kinderen”  in India. Dit gezamenlijke project zal lopen van 2015 tot uiterlijk 2019.

In India zijn ook nu nog duizenden Dalit kinderen die er vanaf hun geboorte niet bij horen. ‘Dalits’ betekent vertrapte of verdrukte. Dalits vallen buiten het Indiase kastenstelsel en worden ook wel kastelozen genoemd. Ze worden geminacht. Dalit kinderen worden op school met de nek aangekeken en verwaarloosd. Daardoor stoppen veel kinderen vroegtijdig met school. De organisatie Cards wil dat Dalit kinderen volwaardig mee kunnen doen en slaagt erin het onderdrukkende kastensysteem te doorbreken. Tijdens voor- en naschoolse bijeenkomsten, Bala Bata’s genoemd, biedt Cards huiswerkbegeleiding, muziek, dans en sport. Kinderen krijgen weer zelfvertrouwen en hun schoolprestaties verbeteren. Door de liefde en aandacht ontdekken kinderen dat ze de moeite waard zijn.

Pakistan

Vragen? Meer informatie? Inzetten voor het gezamenlijk project?Neem dan contact op met Diaconie / ZWO uit de eigen gemeente:

• Hilvarenbeek: Digna Cusell
  • Oisterwijk: Aede Oostra
  • Tilburg: Gerrit Schouten

Als Diaken heb je een belangrijke rol binnen de gemeente. Zeker in een tijd waarin onrecht, geweld en armoede hoogtij vieren. Zelf ben ik als Diaken meer een doener en vind het fijn als ik daadwerkelijk iets kan betekenen voor iemand die het nodig heeft. Omzien naar elkaar is daarbij een basisvoorwaarde. Niet alleen binnen onze eigen gemeente maar ook daarbuiten, landelijk én wereldwijd.

Jantsje Bakkeren