KiA project: HOT!!

In de kerkdiensten in Hilvarenbeek Oisterwijk en Tilburg  (HOT) is gestemd voor  het nieuwe gezamenlijk Kerk in Aktie project. Nadat alle stemmen zijn gesteld, is duidelijk dat er gekozen is  het project  “Onderwijs voor Dalit kinderen”  in India. Dit gezamenlijke project zal lopen van 2015 tot uiterlijk 2019.

In India zijn ook nu nog duizenden Dalit kinderen die er vanaf hun geboorte niet bij horen. ‘Dalits’ betekent vertrapte of verdrukte. Dalits vallen buiten het Indiase kastenstelsel en worden ook wel kastelozen genoemd. Ze worden geminacht. Dalit kinderen worden op school met de nek aangekeken en verwaarloosd. Daardoor stoppen veel kinderen vroegtijdig met school. De organisatie Cards wil dat Dalit kinderen volwaardig mee kunnen doen en slaagt erin het onderdrukkende kastensysteem te doorbreken. Tijdens voor- en naschoolse bijeenkomsten, Bala Bata’s genoemd, biedt Cards huiswerkbegeleiding, muziek, dans en sport. Kinderen krijgen weer zelfvertrouwen en hun schoolprestaties verbeteren. Door de liefde en aandacht ontdekken kinderen dat ze de moeite waard zijn.

Pakistan

Vragen? Meer informatie? Inzetten voor het gezamenlijk project?Neem dan contact op met Diaconie / ZWO uit de eigen gemeente:

• Hilvarenbeek: Digna Cusell
  • Oisterwijk: Aede Oostra
  • Tilburg: Gerrit Schouten

Vanaf september 1973 wonen wij in Loon op Zand, dat kerkelijk bij Tilburg hoort, maar ik vind het fijn in onze kerk en blijf hier komen. Sinds 1992  bezoeken  vluchtelingen uit het AZC  onze kerk. Sommigen zijn bij ons gedoopt of hebben belijdenis gedaan en zijn intussen lid van onze gemeente. Samen iets drinken na de viering in de kerk vind ik fijn. Even bijpraten en er voor elkaar zijn !

Sjouk Boekhoud – Bijlsma