Kerk in Actie

De samenwerkende gemeentes Hilvarenbeek Oisterwijk en Tilburg hebben een gezamenlijk Kerk in Actie-project geadopteerd: het Bethania-project in Moldavië.

Deze christelijke organisatie Bethania biedt kwetsbare kinderen hulp bij het maken van hun huiswerk, een maaltijd en psychosociale hulp. Ook is er een tienerclub en worden er in de schoolvakantie zomerkampen georganiseerd. Ook voorziet Bethania de meest kwetsbare ouderen  van thuiszorg en een warme maaltijd.

Slechte economische omstandigheden

Deze hulp is hard nodig, omdat veel kinderen al op jonge leeftijd op zichzelf zijn aangewezen. Hun ouders zijn vanwege de slechte economische omstandigheden naar het buitenland vertrokken zijn. En vele ouderen hebben  een klein pensioen waarvan ze onmogelijk rond kunnen komen. De overheid biedt hen geen ondersteuning en familie is er niet of probeert te overleven in het buitenland.

Geld inzamelen

De drie samenwerkende kerken organiseren allerlei activiteiten om geld in te zamelen voor het project. Denk aan een barbecue, een pannenkoekenmiddag en een dienstenverkoop.

Meer informatie op de site van Kerk in Actie

Als Diaken heb je een belangrijke rol binnen de gemeente. Zeker in een tijd waarin onrecht, geweld en armoede hoogtij vieren. Zelf ben ik als Diaken meer een doener en vind het fijn als ik daadwerkelijk iets kan betekenen voor iemand die het nodig heeft. Omzien naar elkaar is daarbij een basisvoorwaarde. Niet alleen binnen onze eigen gemeente maar ook daarbuiten, landelijk én wereldwijd.

Jantsje Bakkeren