Kerk in Actie

De samenwerkende gemeentes Hilvarenbeek Oisterwijk en Tilburg hebben een gezamenlijk Kerk in Actie-project geadopteerd: het Bethania-project in Moldavië.

Deze christelijke organisatie Bethania biedt kwetsbare kinderen hulp bij het maken van hun huiswerk, een maaltijd en psychosociale hulp. Ook is er een tienerclub en worden er in de schoolvakantie zomerkampen georganiseerd. Ook voorziet Bethania de meest kwetsbare ouderen  van thuiszorg en een warme maaltijd.

Slechte economische omstandigheden

Deze hulp is hard nodig, omdat veel kinderen al op jonge leeftijd op zichzelf zijn aangewezen. Hun ouders zijn vanwege de slechte economische omstandigheden naar het buitenland vertrokken zijn. En vele ouderen hebben  een klein pensioen waarvan ze onmogelijk rond kunnen komen. De overheid biedt hen geen ondersteuning en familie is er niet of probeert te overleven in het buitenland.

Geld inzamelen

De drie samenwerkende kerken organiseren allerlei activiteiten om geld in te zamelen voor het project. Denk aan een barbecue, een pannenkoekenmiddag en een dienstenverkoop.

Meer informatie op de site van Kerk in Actie

Vanaf september 1973 wonen wij in Loon op Zand, dat kerkelijk bij Tilburg hoort, maar ik vind het fijn in onze kerk en blijf hier komen. Sinds 1992  bezoeken  vluchtelingen uit het AZC  onze kerk. Sommigen zijn bij ons gedoopt of hebben belijdenis gedaan en zijn intussen lid van onze gemeente. Samen iets drinken na de viering in de kerk vind ik fijn. Even bijpraten en er voor elkaar zijn !

Sjouk Boekhoud – Bijlsma