Kerkdiensten

Elke zondag is er in ons kerkgebouw een kerkdienst (om 10.15 uur) waarbij naast de vaste predikant ook gastpredikanten uit verschillende kerken voorgaan. Er is tijdens de dienst ruimte voor de kinderen en er is voor hen crèche (0-4 jaar), kindernevendienst (4-12 jaar) en jeugdkerk (12+).

We zingen uit het Liedboek – Zingen en bidden in huis en kerk (2013), daarbij begeleid door één van de vier organisten. Ongeveer zes keer per jaar vieren we de Maaltijd van de Heer waarbij iedereen welkom is. Met zekere regelmaat worden er tijdens de dienst kinderen (of volwassenen) gedoopt.

Na afloop van de kerkdienst is een ieder welkom voor een kopje koffie of thee in de Voorhof.

Vespers
Elke eerste zondag van de even maand (om 19 uur) hebben wij een vesper naar de traditie van Taizé.

Taizé is een klein plaatsje in het midden van Frankrijk waar in 1940 door Frère Roger een kloostergemeenschap werd opgericht. Ieder jaar komen duizenden jongeren uit alle windstreken hier naar toe om te bidden en te zingen en aangeraakt te worden door de ontmoeting, de vrede en verzoening van deze gemeenschap.

Onze vesper is vormgegeven op de wijze van de vieringen in Taizé: zingen van ‘meditatieve’ liederen die veel herhaald worden, het horen van korte teksten, gebeden, afgewisseld door veel stiltemomenten. Een mooie manier om tot rust te komen, inspiratie te vinden en tot jezelf te komen.

U kunt onze kerkdiensten via internet terugluisteren. Klik hier om naar de kerkdienst-gemist pagina te gaan.

In de kerk vind ik inspiratie om over essentiële zaken in het leven na te denken, zoals door welke waarden wij mensen aangestuurd worden in ons gedrag. Ik stel het op prijs om fijne mensen te ontmoeten in de kerk. In andere organisaties, zoals bedrijven, is dat wel eens heel anders. Ik zou het leuk vinden om eens te analyseren hoe we als kerk nog meer jonge mensen kunnen bereiken, bijvoorbeeld via andere manieren van communicatie.

Rienk Lammers