Rouwen

De kerk is er ook in dagen van rouw.  Als we afscheid nemen van een geliefde en rond het overlijden is er – indien gewenst – pastoraal contact met de stervende en de familie.

Na het sterven kan er een afscheidsdienst zijn in de Protestantse Kerk of in een aula van een begraafplaats of crematorium met aansluitend de begrafenis of crematie. In die afscheidsdienst wordt stilgestaan bij het leven van de gestorvene . We delen dankbaarheid voor het leven en we delen ons verdriet nu we een lege plek voelen. En we zoeken met elkaar naar woorden van troost nu hij of zij er niet meer is.

Een afscheidsdienst wordt in overleg met de predikant vormgegeven. Er is veel ruimte voor persoonlijke inbreng van familie en vrienden.

De familie of de uitvaartleider neemt contact op over het tijdstip en de plaats waar de dienst gehouden wordt met de predikant en met Kees Welmers die de beschikbaarheid van de kerk en de begraafplaats regelt. Ook een condoleance is mogelijk in de ruimtes van de Voorhof naast de kerk en wordt door hem geregeld. De tarieven zijn te vinden op de webpagina van de begraafplaats.

De Protestantse Gemeente Oisterwijk c.a. beschikt over een eigen begraafplaats achter de kerk.

Vanaf september 1973 wonen wij in Loon op Zand, dat kerkelijk bij Tilburg hoort, maar ik vind het fijn in onze kerk en blijf hier komen. Sinds 1992  bezoeken  vluchtelingen uit het AZC  onze kerk. Sommigen zijn bij ons gedoopt of hebben belijdenis gedaan en zijn intussen lid van onze gemeente. Samen iets drinken na de viering in de kerk vind ik fijn. Even bijpraten en er voor elkaar zijn !

Sjouk Boekhoud – Bijlsma