Rouwen

De kerk is er ook in dagen van rouw.  Als we afscheid nemen van een geliefde en rond het overlijden is er – indien gewenst – pastoraal contact met de stervende en de familie.

Na het sterven kan er een afscheidsdienst zijn in de Protestantse Kerk of in een aula van een begraafplaats of crematorium met aansluitend de begrafenis of crematie. In die afscheidsdienst wordt stilgestaan bij het leven van de gestorvene . We delen dankbaarheid voor het leven en we delen ons verdriet nu we een lege plek voelen. En we zoeken met elkaar naar woorden van troost nu hij of zij er niet meer is.

Een afscheidsdienst wordt in overleg met de predikant vormgegeven. Er is veel ruimte voor persoonlijke inbreng van familie en vrienden.

De familie of de uitvaartleider neemt contact op over het tijdstip en de plaats waar de dienst gehouden wordt met de predikant en met Kees Welmers die de beschikbaarheid van de kerk en de begraafplaats regelt. Ook een condoleance is mogelijk in de ruimtes van de Voorhof naast de kerk en wordt door hem geregeld (tarieven 2016).

De Protestantse Gemeente Oisterwijk c.a. beschikt over een eigen begraafplaats achter de kerk.

Een van de belangrijkste dagen uit je leven, naast dat je voor de wet natuurlijk in het gemeentehuis trouwt, de huwelijksinzegening in de kerk. Ik ben opgevoed in een hervormd gezin en ben grootgebracht met het geloof. Onze kinderen zijn beide in deze kerk door Hester gedoopt. Een hele fijne dienst die van het begin tot het eind door iedereen goed ontvangen is. Heel begrijpend en passend bij ons gezin en onze geloofssituatie.

Marit Mannaerts