Veilig jeugdwerk

Als Protestantse Gemeente Oisterwijk c.a. willen we een plek zijn, waar iedereen zich welkom mag voelen, juist ook kinderen en jongeren. Voor hen zijn er verschillende kerkelijke activiteiten die door vrijwilligers en professionals vorm gegeven worden. Omdat we voor kinderen en jongeren een veilige plek willen zijn, hebben we een preventiebeleid (zie bijlage 4) opgesteld om seksueel en ander grensoverschrijdend gedrag binnen het jeugdwerk te voorkomen:

1) Het kerkbestuur, professionals en alle vrijwilligers, die met kinderen of jongeren werken, zijn op de hoogte van het preventiebeleid om seksueel en ander grensoverschrijdend gedrag binnen het jeugdwerk te voorkomen.

2) Voor alle vrijwilligers en professionals, die contact hebben met kinderen of jongeren wordt een VOG aangevraagd.

3) We hanteren een aannamebeleid voor vrijwilligers (zie bijlage 1).

4) Alle vrijwilligers en medewerkers, die met kinderen of jongeren werken, zijn bekend met de gedragscode, onderschrijven en ondertekenen die voor akkoord. (zie bijlage 2).

5) Er zijn twee vertrouwenspersonen benoemd, waar contact mee opgenomen kan worden bij seksueel grensoverschrijdend gedrag, vermoeden hiervan of vragen hieromtrent. De vertrouwenspersonen zijn binnenkort te vinden op deze pagina.

6) Bij (verdenking van) seksueel grensoverschrijdend gedrag wordt het meldprotocol gevolgd, dat opgesteld is door de Protestantse Kerk Nederland. (zie bijlage 3)

7) Het preventiebeleid om seksueel en ander grensoverschrijdend gedrag te voorkomen en de contactgegevens van de vertrouwenspersonen zijn terug te vinden op deze website van de Protestantse Gemeente Oisterwijk c.a. (www.pkn-oisterwijk.nl)

Onze vertrouwenspersonen zijn te bereiken via vertrouwenspersoon@pkn-oisterwijk.nl – berichten komen rechtstreeks terecht bij onze vertrouwenspersonen Joan Schermer en Otto Grevink.

Het contact met kerkelijke gemeente biedt me structuur en handvatten om mijn geloof levend te houden en door me actief in te zetten kan ik ook wat van dit geloof laten zien. Daarom bezoek ik de kerkdiensten en hou ik me met allerlei organisatorische zaken binnen de kerk bezig, waaronder de ledenadministratie. Het is altijd weer leuk als ik een (nieuw) gezicht kan plaatsen bij een naam die ik in de administratie tegengekomen ben.

Gerda van der Gaag