Ons kerkgebouw

Onze kerk staat aan de Kerkstraat 64 in Oisterwijk. Het is de Protestantse kerk voor zowel mensen uit Oisterwijk, Moergestel, Berkel-Enschot, Udenhout en Haren. Maar ook mensen van verder weg bezoeken onze gemeente.

We hebben een prachtig kerkgebouw uit 1810 dat in de zomer van 2013 geheel en al gerestaureerd en duurzaam is gemaakt. Lees hier meer over de historie van het kerkgebouw.

Daarnaast staat er sinds de jaren tachtig een multifunctioneel centrum tegen de kerk aangebouwd, onze Voorhof, die gebruikt wordt voor kerkelijke activiteiten en daarnaast verhuurd wordt aan commerciële gebruikers van buiten de gemeente.

Als Diaken heb je een belangrijke rol binnen de gemeente. Zeker in een tijd waarin onrecht, geweld en armoede hoogtij vieren. Zelf ben ik als Diaken meer een doener en vind het fijn als ik daadwerkelijk iets kan betekenen voor iemand die het nodig heeft. Omzien naar elkaar is daarbij een basisvoorwaarde. Niet alleen binnen onze eigen gemeente maar ook daarbuiten, landelijk én wereldwijd.

Jantsje Bakkeren