Ons kerkgebouw

Onze kerk staat aan de Kerkstraat 64 in Oisterwijk. Het is de Protestantse kerk voor zowel mensen uit Oisterwijk, Moergestel, Berkel-Enschot, Udenhout en Haren. Maar ook mensen van verder weg bezoeken onze gemeente.

We hebben een prachtig kerkgebouw uit 1810 dat in de zomer van 2013 geheel en al gerestaureerd en duurzaam is gemaakt. Lees hier meer over de historie van het kerkgebouw.

Daarnaast staat er sinds de jaren tachtig een multifunctioneel centrum tegen de kerk aangebouwd, onze Voorhof, die gebruikt wordt voor kerkelijke activiteiten en daarnaast verhuurd wordt aan commerciële gebruikers van buiten de gemeente.

Dankbaar ben ik onze predikant en vooral de kerkelijk werker voor de manier waarop zij mijn overleden vrouw tijdens haar ziek zijn geestelijke steun hebben verleend. Enkele uren voor haar overlijden heb ik een gedicht (gebed) aan haar voorgelezen over de zorgzame en liefhebbende handen die God worden overgenomen. Dit gedicht heeft de kerkelijk werker een dag eerder ook aan haar voorgelezen.

Harm Detz