Ons kerkgebouw

Onze kerk staat aan de Kerkstraat 64 in Oisterwijk. Het is de Protestantse kerk voor zowel mensen uit Oisterwijk, Moergestel, Berkel-Enschot, Udenhout en Haren. Maar ook mensen van verder weg bezoeken onze gemeente.

We hebben een prachtig kerkgebouw uit 1810 dat in de zomer van 2013 geheel en al gerestaureerd en duurzaam is gemaakt. Lees hier meer over de historie van het kerkgebouw.

Daarnaast staat er sinds de jaren tachtig een multifunctioneel centrum tegen de kerk aangebouwd, onze Voorhof, die gebruikt wordt voor kerkelijke activiteiten en daarnaast verhuurd wordt aan commerciële gebruikers van buiten de gemeente.

‘De kerk, een plek waar hemel en aarde elkaar raken…’ wordt er aan het begin van de dienst gezegd. Het gebeurt vaak dat in de dienst onder woorden gebracht wordt wat je voelt, en zelf niet zeggen kan. God’s woord is krachtig en het overkomt me vaak dat ik ineens aangesproken word door wat er gezegd wordt, zonder dat ik er echt naar op zoek ben.

Amy Hoogeland