Jeugd 11 tot 18 jaar

Jeugdkerk
Elke twee tot drie weken is er jeugdkerk in de Rotonde. Tijdens de dienst op zondag hebben we hier een eigen bijeenkomst, waarin aansprekende thema’s aanbod komen. Ook mag jezelf nadenken over een onderwerp en dit inbrengen voor de volgende keer. De thee staat bij aanvang klaar. Iedereen in deze leeftijdsgroep mag aansluiten.

De data voor de Jeugdkerk, die altijd om 10.15 uur start in de Rotonde (bovenverdieping van de Voorhof) zijn te vinden in de agenda.

Club412
Tijdens tweewekelijkse bijeenkomsten ontmoeten tieners (12-16 jaar) elkaar en maken ze op een laagdrempelige manier kennis met het geloof. Tijdens de avonden is er tijd voor een voor jongeren aansprekend inhoudelijk programma, maar daarnaast zeker ook voor plezier, spel en ontspanning. Iedereen, met of zonder christelijke achtergrond, is van harte welkom bij deze avonden. Club412 is gestart vanuit de parochies van Oisterwijk, Moergestel en Haaren en de Protestantse Kerk Oisterwijk. Meer informatie

club412

Dienst voor jong en oud
Drie keer per jaar vindt er een dienst voor jong en oud plaats. Dit is een zondagmorgendienst met medewerking van één van de jeugdgroepen van onze gemeente: de kindernevendienst, de jeugdkerk en de gespreksgroep voor 20-35 jarigen. In deze dienst wordt vaak gebruik gemaakt van de beamer (powerpointpresentatie over het thema, powerpointpreek) en luisteren of kijken we naar moderne liedjes over het thema. Soms met we het adhoc (jongeren) koor Animato.

De laatste jaren hebben we de volgende thema’s gehad:

– Happy Family
– Wij en Zij
– Cirkel van het Leven
– Vensters op de wereld
– Bidden en gebeden
– “Waar ga jij voor” over waarden en normen
– Wie zijn de profeten van onze tijd
– De geest en jij

Gelegenheidskoor Animato
Animato is een koor van mensen die jong zijn of zich nog jong voelen. Iedereen, van 4 tot 94, is van harte welkom om met ons mee te zingen. Het koor is begonnen als initiatief van jongeren om gewoon gezellig samen te zingen, vaak wat andersoortige liedjes dan in een reguliere dienst. Animato oefent doorgaans twee keer voor een kerkdienst. Maar ook wanneer je slechts één van de oefendata kunt aansluiten ben je van harte welkom. Je hoeft geen zangtalent te zijn, het gaat om de gezelligheid. Meestal eten we voor de repetitie met elkaar in de Voorhof.  In 2015 staat in elk geval het zingen in de Pinksterdienst gepland. Repetitie op 22 mei met eten vooraf en oefenen en zingen op 24 mei voor en tijdens de Pinksterviering in het Natuurtheater. Wanneer je wilt mee-eten en/of meezingen, graag even aanmelden bij het jeugdwerk.

Landelijk jeugdwerk
Voor meer informatie over het landelijk jeugdwerk van de PKN, JOP zie: www.jop.nl Hier vind je allerlei informatie over de activiteiten en acties van JOP.

Dankbaar ben ik Dominee Radstake en vooral Annette van Cappellen voor de wijze dat zij mijn overleden vrouw tijdens haar ziek zijn geestelijke steun hebben verleend. Enkele uren voor haar overlijden heb ik een gedicht (gebed) aan haar voorgelezen over de zorgzame en liefhebbende handen die God worden overgenomen. Dit gedicht heeft Annet een dag eerder ook aan haar voorgelezen.

Harm Detz