Volle kerk met Hemelvaartsdag

donderdag 18 mei 2023

Dit jaar vierden de samenwerkende gemeentes Tilburg, Oisterwijk en Hilvarenbeek Hemelvaartsdag in het mooie kerkje aan het Vrijthof in Hilvarenbeek. Het leuke van samen vieren is dat je op een ongedwongen manier mensen van de andere kerken leert kennen. Zeker omdat we de dag begonnen met een gezellig ontbijt. Daar kwamen zo’n 50 mensen op af – meer dan verwacht. Maar natuurlijk deelden we brood (geen vis) en was er genoeg voor iedereen.

Daarna een viering in de kerk. Daarin was naast het verhaal van Hemelvaart ook aandacht voor het gebed van Ignatius. Anneriet Boonen van pioniersplek Vita Tilburg nam ons mee in deze manier van bidden. We stonden stil bij wat er de afgelopen 24 uur in ons leven was gebeurd, en onderzochten in ons zelf op welke momenten we God hadden ontmoet in de ander of in de schepping. 

Nooit alleen

Ook zongen we veel mooie liederen, waaronder lied 663. “Al heeft Hij ons verlaten, Hij laat ons nooit alleen. Wat wij in Hem bezaten, is altijd om ons heen.” Een mooie boodschap.

Gesprekken

Na de dienst zetten we de ontmoeting voort tijdens het koffiedrinken. De vele geanimeerde gesprekken waren een goed begin van een mooi lang Hemelvaartsweekend!

>Bekijk hier alle foto’s

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte!

In de kerk vind ik inspiratie om over essentiële zaken in het leven na te denken, zoals door welke waarden wij mensen aangestuurd worden in ons gedrag. Ik stel het op prijs om fijne mensen te ontmoeten in de kerk. In andere organisaties, zoals bedrijven, is dat wel eens heel anders. Ik zou het leuk vinden om eens te analyseren hoe we als kerk nog meer jonge mensen kunnen bereiken, bijvoorbeeld via andere manieren van communicatie.

Rienk Lammers